Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.03.2019 | Olympiakomitea

Porvoossa liikutaan aamusta iltaan

Liikkujia ja haaveita on monenlaisia. Siksi Porvoossa on tarjolla Unelmien liikuntapäivänä aktiviteetteja kellon ympäri, matalalla kynnyksellä ja seikkailunhaluisia unohtamatta.

Porvoon Kokonniemen liikuntakeskuksen alueesta kuoriutuu 10.5. kaikenlaisten liikkujien temmellyskenttä. Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden liikuntasihteeri Helena Forsbäck-Turunen kertoo, että liikuntapalvelujen organisoimassa tapahtumassa on mukana iso kirjo paikallisia urheiluseuroja, eläkeläisjärjestöjä sekä liikunta-alan yrityksiä liikuttamassa kaupunkilaisia.

– Tämä vuoden ohjelma keskittyy luonnossa ja ulkona liikkumiseen, hän kertoo.

Kokonniemen Unelmien liikuntapäivän aktiviteettikirjo on valtava. Paikan päällä saa opastusta esimerkiksi frisbeegolfiin, suunnistukseen, sauvakävelyyn tai vaikkapa polkupyörän huoltamiseen, ja esittelyssä on lukuisia lajeja käsipallosta capoeiraan. Seikkailunhaluisia houkuttelevat paikalle suppailu- ja melontakokeilut sekä polkujuoksulenkki entisen huippujuoksijan Tommy Ekblomin johdolla.

Toimintaa moniin tarpeisiin

Porvoossa teetettiin vuonna 2018 laaja liikuntaselvitys, jossa kysyttiin eri toimijoiden mielipiteitä muun muassa kaupungin liikuntapalveluista ja seurojen toimintaedellytyksistä sekä kartoitettiin kehitystoiveita.  Selvitykseen näkemyksiään antoivat niin urheiluseurat, koululaiset, satunnaisesti valitut kaupunkilaiset kuin virkamiehet. Forsbäck-Turusen mukaan vastauksista kävi ilmi, että kaupunkilaiset ovat pääosin tyytyväisiä Porvoon liikuntaolosuhteisiin, liikkumismahdollisuuksiin ja kustannustasoon.

– Toki parannettavaa on, ja siihen olemme etsimässä toimenpiteitä, hän myöntää.

Porvoossa järjestetään runsaasti matalan kynnyksen liikuntaa, ja periaatteena on tarjota toimintaa kaikille vauvasta vaariin. Tarjolla on ympäri vuoden erilaisia liikuntaryhmiä, tapahtumia ja harjoituksia. Lisäksi toiminnassa otetaan huomioon muun muassa perheiden, ikääntyvien, erityisryhmien ja maahanmuuttajien tarpeet.

Erilaisten liikkujien huomioiminen näkyy vahvasti myös Unelmien liikuntapäivän tapahtumakirjossa.

– Päivä alkaa kymmeneltä seniorien puistojumpalla ja päättyy työikäisten puistojumppaan illalla seitsemältä, Forsbäck-Turunen kertoo.

Kaikki hyötyvät

Monissa kaupungeissa ja kunnissa Unelmien liikuntapäivää vietetään usean eri toimijan yhteisenä tapahtumana. Forsbäck-Turusen mukaan liikuntapalveluiden organisoima tempaus on oiva keino tarjota seuroille ja yhdistyksille mahdollisuus esitellä omaa toimintaa.

Ja mikä tärkeintä, tapahtumasta on paljon iloa myös kaupungin asukkaille, hän muistuttaa.

– Tämä on helppo tapa saada kaupunkilaiset mukaan liikkumaan, tapaamaan tosiaan ja ehkäpä myös löytämään uusia harrastusmuotoja.

 

Lisätietoa, vinkkejä, oman tapahtuman ilmoittamislomake sekä markkinointimateriaaleja löytyy Unelmien liikuntapäivän sivuilta.

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo neljättä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua. Vuonna 2018 Unelmien liikuntapäivän tapahtumat liikuttivat yli sataatuhatta suomalaista.  

Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Sitä ovat edistämässä monet liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot. Kokonaisuutta koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. 

 

Kuva: Porvoon kaupunki

 

Lue lisää aiheesta