Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.03.2019 | Olympiakomitea

Kokoomuksen eduskuntaryhmä julkaisi liikuntapoliittiset tavoitteensa

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on julkaissut liikuntapoliittisen linjapaperin. Tavoitteita valmistelleen työryhmän johtajana toiminut kokoomuksen kansanedustaja ja entinen kilpapurjehtija Sari Multala kertoo, että linjapaperin lähtökohtana on #SaaLiikkua: ei pakkoa, vaan tietoa, kannusteita ja tukea.

– Liikunnalla on tärkeä yhteys ihmisten hyvinvointiin ja siksi meidän on iästä riippumatta kannustettava ihan kaikkia suomalaisia liikkumaan arjessaan. Kokoomuksen mielestä se tarkoittaa sellaista ilmapiiriä, joka kannustaa liikkumaan, sekä toimintaympäristön tarjoamia mahdollisuuksia liikkuvalle elämäntavalle. Liikunnan tulee olla mukana palveluissa aina neuvolasta ikäihmisten palveluihin, ja mahdollisuudet liikkua on otettava laajasti huomioon yhdyskuntasuunnittelussa, Sari Multala summaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän liikuntapoliittinen linjapaperi pitää sisällään 13 teesiä, joissa esitetään toimenpiteitä liikunnan ja urheilun edistämiseksi.

– Liikunnallisuuteen ja terveyttä tukeviin elämäntapoihin on tärkeä kannustaa varhaisesta lapsuudesta lähtien. Liikunnan myös tiedetään parantavan oppimistuloksia ja vaikuttavan positiivisesti hyvinvointiin. Siksi jokaisella lapsella ja nuorella on oltava mahdollisuus liikkua. Esitämme Liikkuva varhaiskasvatus sekä Liikkuva opiskelu –ohjelmien jatkamista ja laajentamista. Jokaiselle lapselle on turvattava mahdollisuus harrastukseen ja sen toteuttamiseksi haluamme vahvistaa koulupäivän yhteydessä tapahtuvaa harrastustoimintaa yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa, Multala sanoo.

– Suomalaiset ovat tutkitusti huippu-urheilukansaa ja arvostavat kansainvälistä urheilumenestystä korkealle. Urheilijoiden ja valmentajien toimentulo, sekä sosiaali- ja eläketurva ovat monin kohdin puutteellisia. Jotta urheilu olisi valinta, jonka nuori haluaa ja voi tehdä, tulee tähän kiinnittää erityistä huomiota. Yhtenä tavoitteena esitämme myös huippu-urheilun rahoituksen parantamisen pitkäjänteisesti – tässä yksi käytännön toimenpide on Olympiarahaston pääomittaminen, Multala sanoo.

– Olen tyytyväinen siihen, että liikuntapoliittisessa ohjelmassa huomioidaan varsin laajasti erilaiset liikkujat ja urheilijat, sekä liikunta- ja urheilupolitiikan keskeisimmät kehityspisteet. Esimerkiksi liikunnallisen elämäntavan tukemiseksi on kattava keinovalikoima lähtien neuvonnasta ja tuesta aina liikuntapaikkarakentamiseen saakka. Liikuntaohjelmassamme huomioidaan liikunnan harrastamisen lisääminen koko väestössä ja siinä esitetään myös keinoja huippu-urheilun kehittämiseksi Suomessa, Multala kertoo.

 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän julkaisema liikuntapoliittinen linjapaperi on luettavissa täällä:

https://www.kokoomus.fi/saaliikkua-kokoomuksen-eduskuntaryhman-liikuntapoliittiset-linjaukset

Lue lisää aiheesta