Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.03.2019 | Olympiakomitea

Jane ja Aatos Erkon säätiöltä kolmivuotinen rahoitus urheilujohtamisesta kiinnostuneiden naisten koulutusohjelmalle  

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt Olympiakomitealle kolmivuotisen rahoituksen kolmeen viiden jakson pituiseen koulutukseen vuosina 2019-2021. Koulutusohjelman kohderyhmänä ovat valtakunnallisten liikuntajärjestöjen johtotehtäviä tavoittelevat tai jo johtotehtävissä toimivat naiset. Maaliskuun lopussa käynnistyvä ohjelma on jatkoa vuosina 2017-2018 pilotoidulle Johtaa kuin nainen -hankkeelle. 

– Erkon säätiön rahoitus on merkittävä tuki Olympiakomitean ja muiden liikuntajärjestöjen tlle tasa-arvoisemman liikuntakulttuurin vahvistamiseksi. Säätiön perustaja Jane Erkko on itse tärkeä esikuva urheilujohtajanaisille pitkän linjan taitoluisteluvaikuttajana Suomessa ja kansainvälisesti, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa. 

Uusi johtamisen koulutusohjelma ammentaa pilottihankkeen lupaavista tuloksista 

 Lokakuussa 2018 päättyneeseen Johtaa kuin nainen –pilottiohjelmaan osallistui 20 liikunnan ja urheilun luottamusjohtajaa eri puolilta Suomea paikallisista, alueellisista ja valtakunnallisista järjestöistä. Koulutus tarjosi tietoa ja konkreettisia työkaluja johtamisen arkeen sekä vertaistukea ja verkostoja. Vuoden mittaiseen ohjelmaan sisältyi viisi kaksipäiväistä lähijaksoa, mentorointiprosessi, henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman työstämistä sekä omaan toimintaympäristöön liittyviä välitehtäviä.   

– Koulutettavista useat tavoittelivat ja saavuttivatkin uusia tehtäviä jo koulutuksen aikana. Palautteen mukaan ohjelma auttoi osallistujia omien tavoitteidensa selkeyttämisessä, antoi uusia eväitä johtamiseen sekä lisäsi itsetuntemusta ja varmuutta toimia johtajana. Vertaistuki ja mentoreiden tuki koettiin erityisen arvokkaiksi anneiksi vuoden prosessin aikana, ohjelman projektipäällikkö Sari Kuosmanen toteaa. 

– Johtaa kuin nainen –ohjelma täydentää hienolla tavalla Olympiakomitean johtamisen osaamisohjelmaa, johon kuuluvat muun muassa eurooppalainen vastuullisen urheilujohtamisen New Leaders -koulutusohjelma ja pohjoismainen kansainvälisille vaikuttajille suunnattu Nordic International Leadership Education, Salonen kertoo.   

Haku ensimmäiseen koulutusohjelmaan on käynnistynyt 

Ensimmäinen Erkon säätiön rahoituksella käynnistyvä Johtaa kuin nainen –koulutusohjelma alkaa kesäkuussa 2019. Koulutus on suunnattu valtakunnallisten liikuntajärjestöjen operatiiviseen johtamiseen suuntautuville tai näissä tehtävissä nyt toimiville naisille 

Haku koulutukseen päättyy 9.4.2019. Lue lisää koulutuksesta täältä ja hae mukaan!   

 

Lisätiedot:  

Sari Kuosmanen, projektipäällikkö  

+358 40 158 1324  

sari.kuosmanen@olympiakomitea.fi 

 

 

Lue lisää aiheesta