Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.04.2019 | Olympiakomitea

Olympiakomitea huolissaan aikuisten ruutuajasta – lanseeraa liikunnalliset iltapäiväkerhot myös aikuisille

Suomen Olympiakomitea aloittaa hankkeen, jossa perustetaan aikuisten iltapäivien liikuntakerhoja toimistotalojen yhteyteen. Tavoitteena on käynnistää 400 uutta kerhoa vielä tänä vuonna.

Keskivertoaikuinen viettää ruudun edessä jopa yli kymmenen tuntia päivässä, saman verran tai jopa enemmän kuin lapset ja nuoret. Liikkumattomuuden kustannukset ovat miljardiluokkaa, ja vain murto-osa työikäisistä liikkuu suositusten mukaisesti.

Näitä haasteita ratkoakseen Suomen Olympiakomitea on käynnistänyt hankkeen, jossa toimistotalojen yhteyteen perustetaan aikuisten liikunnallisia päiväkerhoja. Konsepti on monelle jo tuttu Lasten Liike iltapäiväkerhoista, ja nyt formaatti tuodaan aikuisväestön piiriin.

Tavoitteena on tuoda liikuntakerhot jokaisen aikuisen ulottuville, jolloin iltapäivä sujuu ruudun tuijottamisen sijasta iloisesti liikkuen. Kerhot, joita tulee olemaan vuoden loppuun mennessä 400, järjestetään suurten toimistotalojen yhteydessä, jotta siirtyminen töistä kerhoon on mahdollisimman helppoa.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen painottaa, että liikkumattomuus on vakava uhka Suomen kansantaloudelle ja kilpailukyvylle.

– Jos aikuiset eivät lähde liikkumaan, meidän täytyy tuoda liikkuminen aikuisten luokse. Nyt tarvitaan kaikki keinot käyttöön, jotta yksikään aikuinen ei jäisi iltapäiväksi yksin läppärinsä ja puhelimensa kanssa.

 

Liikkumattomuus on vakava asia

– Yllä esitelty konsepti on aprillipilaa, mutta olemme aidosti huolissamme suomalaisten liikkumattomuudesta, Salonen jatkaa.

Yksi suuri haaste, jota Olympiakomitea aktiivisesti yhteistyökumppaniensa ja jäsenjärjestöjensä kanssa ratkoo, on lasten liikkumattomuus. Tällä hetkellä 22 % lapsista osallistuu liikunnallisiin iltapäiväkerhoihin Lasten Liike -hankkeen piirissä. Parhaillaan on käynnissä lahjoituskampanja, jonka tavoitteena on avata syksyllä 400 uutta kerhoa.

– Vaikka iltapäiväkerhot ovatkin tällä hetkellä vain lapsille, myös aikuisten kannattaa lisätä liikettä päiviinsä. Tutustumisen arvoisia hankkeita ovat esimerkiksi Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu sekä 10.5. vietettävä Unelmien liikuntapäivä, jolloin kaikki suomalaiset haastetaan liikkumaan itselleen mieluisalla tavalla, Salonen vinkkaa.

Lue lisää aiheesta