Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.04.2019 | Seuratoiminta

Laatua kerhotoimintaan Lasten Liike -koulutussetelistä!

Lasten Liike auttaa kuntia kerhotoiminnan laadun lisäämisessä ensi syksynä. 500 euron koulutussetelin tavoite on lisätä liikuntakerhojen ohjaajien osaamista.  

Kunnille suunnattu 500 euron koulutusseteli on Olympiakomitean uusi tapa tukea matalan kynnyksen liikuntakerhotoimintaa. Koulutuksista ja koulutussetelien myöntämisestä vastaavat liikunnan aluejärjestöt.  

Ohjaajan kouluttautumisen on todettu lisäävän lasten liikunnassa kokemaa iloa, tuntien monipuolisuutta ja liikunnalliseen elämäntapaan kasvamista. Maria Ulvinen Olympiakomiteasta toteaakin, että lasten liikunnan laatutekijät kulminoituvat selvästi yksittäisten ohjaajien osaamiseen: 

Koulutettu ohjaaja tietää mitä tekee. Hän on lasten innostaja ja pystyy sytyttämään liikunnan liekin.  

Koulutussetelillä osaamista jokaiselle kunnan liikuntakerho-ohjaajille 

Koulutussetelillä voi kouluttaa kaikkia oman paikkakunnan liikuntakerho-ohjaajiaTukea ei ole haluttu sitoa pelkästään Lasten Liike -tukea saaville, jotta koulutuksen vaikutus kyseisellä paikkakunnalla olisi suurempi.   

Koulutusseteliä haetaan suoraan oman alueen liikunnan aluejärjestöltä. Erillistä hakulomaketta ei ole. Jokainen kunta osallistuu koulutuksen kustannuksiin omavastuuosuudella, joka on 500€. Yhteenlasketulla summalla kunta kouluttaa ja tarjoaa materiaalit n. 15-20:lle ohjaajalle. Muusta mahdollisesta omavastuuosuuden toteuttamisesta kunta voi sopia tarkemmin oman alueen liikunnan aluejärjestön kanssa. 

Lasten Liike -laatutunnus kertoo osaavista ohjaajista 

Koulutussetelillä tuetun koulutuksen jälkeen jokainen kunnan kerho voi hyödyntää markkinoinnissa Lasten Liike -laatutunnusta. Tunnus on osoitus organisoidusta toiminnasta ja erityisesti ohjaajien osaamisesta. 

Laatutunnusajattelussa kaikki voittavat! Liikuntakerhojen järjestäjien on helppo kertoa omasta toiminnastaan, ja vanhemmat tunnistavat laadukkaan toiminnan Lasten Liike -merkistä!

 

Iloa ja liikettä iltapäiviin  

Mikäli kiinnostuit koulutussetelistä, saat lisätietoja oman alueesi liikunnan aluejärjestöstä.