Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.04.2019 | Seuratoiminta

VALMENTAJAKYSELY 2019 – Lisää tietoa valmentajista!

Valmentajat ovat liikunnan ja urheilun keskeisin voimavara. Suomessa on arvioiden mukaan noin 80 000 valmentajaa ja on sekä urheilumenestyksen että liikunnallisen elämäntavan edistämisen kannalta olennaista ymmärtää, millaiset eväät ja mahdollisuudet heillä on onnistua tehtävässään. Valmentajien tukeminen parhaalla mahdollisella tavalla edellyttää systemaattista tiedon keräämistä eri ympäristöissä toimivien valmentajien ja ohjaajien määristä, taustoista, motiiveista, tarpeista ja kehityspoluista sekä arvoista ja asenteista. Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU) on aiemmin toteuttanut kaksi laajaa valmentajakyselyä vuosina 2009 ja 2013. Nyt on aika kyselylle, joka valmentajien nykytilan kuvauksen ohella mahdollistaa myös valmentajien taustoissa, toiminnassa ja toimintaympäristössä 10 vuoden aikana tapahtuneiden muutosten kuvaamisen.

Onhan organisaatiosi mukana – auta meitä keräämään mahdollisimman kattava aineisto eri lajeissa ja tasoilla toimivista valmentajista.

  • Lajiliitto- tai seuratoimija – välitäthän linkkiä edelleen kanavissasi, kannusta valmentajia vastaamaan ja mahdollista vastaaminen kyselyyn myös valmentajatapaamisissa ja koulutuksissa!
  • Valmentaja – vastaathan, jokainen vastaus on meille tärkeä!

Kysely aukeaa toukokuussa ja linkkiä kyselyyn välittävät Olympiakomitea, Suomen Valmentajat ja Suomen Ammattivalmentajat.

Hankkeesta vastaa Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU) ja se toteutetaan yhteistyössä Suomen Olympiakomitean, Paralympiakomitean, Suomen Valmentajien, Suomen Ammattivalmentajien, Suomen urheilun eettisen keskuksen sekä lajiliittojen kanssa.

Lisätietoja: 

Minna Blomqvist, KIHU minna.blomqvist@kihu.fi

Kirsi Hämäläinen, Olympiakomitea kirsi.hamalainen@olympiakomitea.fi