Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.04.2019 | Olympiakomitea

New Leaders – Jotta voit johtaa, tulee ensin oivaltaa miksi ihmiset toimivat kuten toimivat

Miten voi tunnistaa tai välttää konfliktitilanteita johtajana? Miten voi onnistua johtamaan suurta joukkoa ihmisiä, jos kaikki ovat vahvoja omia persoonallisuuksiaan? Entäpä, miten saan palautteen, viestini tai kommenttini parhaiten läpi erilaisten ihmisten kanssa?

Näihin kysymyksiin saivat vastauksia Katri Mattsson ja Aino-Kaisa Saarinen, sekä 28 muuta eurooppalaista tulevaisuuden urheilujohtajaa Dublinissa, Irlannissa, jossa Suomen Olympiakomitean vetämänä järjestettiin toinen työpaja osana New Leaders -koulutusohjelmaa. Työpajan keskeisimpänä teemana oli oppia johtajana lukemaan ja ymmärtämään toisia ihmisiä, sekä luonnollisesti tietää, miten itse toimii johtajana. Lisäksi työpaja antoi työkaluja konfliktin ratkaisuun, palautteen antamiseen sekä jatkoi keskustelua tasa-arvoisesta ja vastuullisesta urheilujohtamisesta.

– Koulutuksen parasta antia Irlannin työpajassa oli työstää eri persoonallisuuksien johtajuutta, harjoitella palautteen antamista sekä käsitellä konflikteja. Luennot olivat mielenkiintoisia ja niistä sai heti työkaluja omaan päivittäiseen työhön. Luentojen vuorovaikutteisuus oli myös tehokasta. Kurssilla oli motivoitunut ilmapiiri ja samanhenkistä porukkaa, joka motivoi entisestään, kertoo Aino-Kaisa Saarinen.

– Toinen workshop onnistui loistavasti ja tunnelma oli todella korkealla molempien päivien aikana. Opimme tuntemaan itseämme ja omia johtamistyylejämme syvemmin sekä lukemaan myös toisten persoonallisuuksia ja miten olisimme erilaisille ihmistyypeille parempia esimiehiä. Lisäksi saimme tukea ja vinkkejä, miten selvitä erilaisista konfliktitilanteista ja kuinka antaa palautetta rakentavasti, summasi Katri Mattsson koulutuspäivien antia.

– Ei ole yhtä oikeaa tapaa johtaa tai olla johtaja. Jokaisella on vahvuuksia ja heikkouksia, sinun täytyy vain oppia ymmärtämään omasi. Johtajana on myös tärkeää, että ymmärrät toisen henkilön näkökulman. Jos ymmärrät toisen tarpeet, pystyt myös vaikuttamaan ja vakuuttamaan heidät, sanoi Sarah Keane, Irlannin Olympiakomitean puheenjohtaja sekä Euroopan olympiakomiteoiden tasa-arvokomitean puheenjohtaja. Keane jatkoi, että tasa-arvo ja monimuotoisuus urheilun päätöksen teossa on etu koko urheiluliikkeelle.

Tukea tarvitaan myös nykyisiltä johtajilta

Keanen johdolla, yhtä aikaa New Leaders -koulutuksen kanssa, järjestettiin Euroopan olympiakomiteoiden tasa-arvokomitean kokous. Mukana kokouksessa oli myös Kansainvälisen Olympiakomitean asiantuntija Nancy Lee, joka kävi komitean kanssa läpi KOK:n uudet tasa-arvosuositukset. Lisäksi Keane ja Lee vastasivat New Leaders osallistujien eli ”game-changereiden” kysymyksiin siitä, miten viedä parhaiten KOK:n suositukset käytäntöön.

Käytännön teot ovat keskiössä, kun eurooppalaiset urheilujohtajat ja muutoksentekijät kokoontuvat 18.-20.11.2019 Helsinkiin, New Leaders Forumiin, joka on päätöstilaisuus New Leaders -koulutusohjelmalle. Forumiin on tulossa Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sekä mukaan kutsutaan keskeisimmät eurooppalaiset urheilujohtajat ja muutoksentekijät.

 

Mistä on kyse?

New Leaders -koulutusohjelma on KOK:n tasa-arvopalkinnon voittajan Birgitta Kervisen perintö urheiluliikkeelle. Suomen Olympiakomitea vastaa koulutusohjelman sisällön tuottamisesta sekä ohjelman organisoinnista ja käytännönjärjestelyistä. Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) ja Euroopan olympiakomiteat (EOC) ovat mukana tukemassa koulutusta ja New Leaders Forumia. Koulutuksen kulmakivi on muutosjohtaminen, jossa tasa-arvo, hyvä hallinto ja vastuullisuus korostuvat. 30 eurooppalaista tulevaisuuden urheilujohtajaa on valjastettu muutoksentekijöiksi, jotka vievät näitä arvoja eteenpäin.

Lisäksi ohjelma jalkauttaa KOK:n keväällä 2018 julkaisemat urheiluliikkeen tasa-arvosuositukset käytäntöön. Koulutusohjelman kolmen työpajan ja Forumin tavoitteena on vahvistaa eettistä urheilujohtamista, lisätä naisten määrää urheilun päätöksentekopaikoilla sekä luoda uusi kansainvälinen urheilujohtamiskoulutuksen konsepti.

Työpajat järjestetään Liettuassa, Irlannissa ja Azerbaijanissa vuoden 2019 aikana. Päätösforum järjestetään 18.-20.11.2019 Helsingissä.

Lisää aiheesta

Muutoksentekijät valittuna eurooppalaisen urheilujohtamisen koulutukseen

Uusi New Leaders -koulutusohjelma luo tasa-arvoon ja vastuullisuuteen perustuvaa johtajuutta urheiluliikkeeseen 

 

Seuraa game-changereiden matkaa Instagramissa @newleaderseurope.

Lisää tietoa New Leaders -koulutusohjelmasta ja Forumista www.newleaders.fi

#NewLeaders #LeadtheChange #GameChangers

 

Lisätietoja New Leaders -koulutusohjelmasta:

Niina Toroi, +358 40 672 2220, niina.toroi@olympiakomitea.fi

 

Lue lisää aiheesta