Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.04.2019 | Huippu-urheilu

Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski tempaisivat nuorten hyväksi

 

Yhteensä 4 mitalia PyeongChangin talviolympialaisista kahmineet urheilutähdet Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski tekivät lahjoituksen Olympiakomitean Nuorelle siivet -kampanjaan. Urheilutähdet myivät yhteistyössä Torin kanssa yhteensä noin 40 käyttämäänsä, mutta käyttökelpoista liikunnallista tavaraansa. Tuottoa varusteiden myynnistä kertyi yhteensä 4280 €. Koko summa suunnataan lyhentämättömänä Nuorelle siivet -projektiin.

– Vastuullisuus on nykyään yhä tärkeämpää myös huippu-urheilussa. Käyttökelpoisia tavaroita kannattaa kierrättää, ne tuottavat iloa paljon enemmän jollakin käytössä kuin omassa kaapissa. Olen käyttänyt Toria myös kampanjan jälkeen ja myynyt siellä kisakamojani myöhemminkin, kertoi nelinkertainen olympiamitalisti Pärmäkoski Lahdessa.

Lahjoitetuilla varoilla lisätään Suomen urheiluakatemioiden yläkouluikäisten koulupäivän aikaista valmennusta. Valmennuksen avulla saadaan myös entistä terveempiä nuoria, jotka tavoitteellisen urheiluharrastuksen ohella hoitavat myös kouluasiat kunnialla. Se on suomalaisen huippu-urheilun arvovalinta.

– Nuorelle Siivet -kampanja oli luonteva valinta lahjoituskohteeksi, koska Suomessa urheiluakatemiat auttavat juuri siinä kohtaa, kun nuori tarvitsee tukea eniten. Torin kanssa tehty kampanja oli hieno osoitus siitä, miten sekä nuorten urheilun tukemista että ympäristövastuuta pystyttiin tuomaan esiin yhteisellä tekemisellä, lisää Pärmäkoski.

Nuorten tukemiseen voi edelleen osallistua kampanjan verkkosivuille www.nuorellesiivet.fi tai tekstiviestillä lähettämällä viestin ”SIIVET” numeroon 16 499 (10 € lahjoitus).

 

Urheiluakatemia on alueellinen verkosto, johon kuuluu esimerkiksi oppilaitoksia (yläkoulut, toinen ja korkea-aste), urheiluseuroja ja asiantuntijaorganisaatioita. Urheiluakatemia mahdollistaa sen, että urheilija pystyy yhdistämään valmentautumisen ja koulunkäynnin arjessaan. Urheiluakatemioissa urheilijan tukena toimii eri alojen asiantuntijoita, joita saattavat olla esimerkiksi fysioterapeutti, fysiikkavalmentaja, ravitsemusneuvoja, lääkäri ja psyykkinen valmentaja. Urheiluakatemiatoiminta käsittää urheilijan polun vaiheet yläkoulutoiminnasta huippu-urheiluun saakka. 

Lue lisää aiheesta