Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
30.04.2019 | Olympiakomitea

Olympiakomitealta kannanotto hallitustunnustelukysymyksiin

Olympiakomitea on ottanut kantaa hallitustunnustelija Antti Rinteen kysymyksiin eduskuntapuolueille.

Hallitustunnustelija Antti Rinne on esittänyt laajan kysymyslistan eduskuntapuolueille hallitusneuvottelujen saattamiseksi käyntiin. Kysymyksissä käsitellään tärkeitä osa-alueita suomalaisen hyvinvoinnin kannalta.

Kysymyksistä kuitenkin on unohtunut neljä olennaista kysymystä. Ne koskevat terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, kansalaisyhteiskunnan elinvoimaa, lasten ja nuorten yhdenvertaisia mahdollisuuksia harrastaa sekä huippu-urheilun edistämistä.

Olympiakomitea toivoo, että eduskuntapuolueet ottavat kysymykset huomioon tulevalla vaalikaudella ja hallitusneuvottelijat hallitusohjelmaa muodostaessaan.

Esitämme jokaiseen kysymykseen liittyen hallitusohjelmaan konkreettisia toimia kunkin vastausosion lopuksi.

Keskeistä tulevalla vaalikaudella on, että terveyden, hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja elämysten vuoksi hallitus nostaa liikunnan ja urheilun poikkihallinnollisen edistämisen kohteeksi ja lisää nykyistä parempien tulosten saavuttamiseksi sen resursseja yleisistä budjettivaroista.

Tutustu kannanottoon täältä:

Olympiakomitean kannanotto hallitustunnustelukysymyksiin