Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.05.2019 | Huippu-urheilu

Lari Pesonen tähtäsi Suomelle maapaikan Tokion olympiakisoihin

Lari Pesosen Etelä-Koreassa saavuttama olympiapaikka skeetissä on Suomelle viides Tokion olympiakisoihin. Ampumaurheilussa maapaikka on ensimmäinen.

Suomen ensimmäinen maapaikka Tokion olympiakisojen ammuntakisoihin varmistui suomen aikaa lauantaiaamuna Etelä-Korean Changwonissa. Paikka tuli miesten skeetiin, ja sen saavutti maailmancupin osakilpailusta Lari Pesonen.

– Lähdin hakemaan paikkaa Tokioon ja tiesin, että jos kaikki napsahtaa kohdilleen, pystyn sen ampumaan. Tämä lämmittää mieltä ja on vastinetta kaikelle sille työlle, jota olen tehnyt, Pesonen totesi Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

24-vuotias Ilomantsin Erämiesten ampuja osoitti rautaista kuntoa jo peruskilpailun toisena päivänä rikkomalla kaikki 75 kiekkoa. Kun avauspäivän tulos oli 47, Pesonen päätyi tulokseen 122. Se oikeutti finaaliuusintaan, josta Pesonen selvitti tiensä kuuden finalistin joukkoon.

Finaalissa mukana olleista kuudesta ampujasta Yhdysvaltain kaksikko Vincent Hancock ja Christian Elliott sekä Kuwaitin Mansour Al-Rashedi eivät pystyneet aiempien tulosten takia enää olympiapaikkaa mailleen ampumaan. Näin ollen Pesonen kamppaili kahdesta maapaikasta Etelä-Korean Hyun-Suk Kangia ja Ison-Britannian Jeremy Birdiä vastaan.

Pesonen sijoittui finaalissa viidenneksi 26 rikotulla kiekolla 30:sta. Olympiapaikka Tokioon varmistui 20 kiekon jälkeen, kun Birdin kohtalona oli pudota finaalista ensimmäisenä. Ampumaurheilussa olympiapaikat eivät ole henkilökohtaisia, vaan maapaikkoja.

Aiemmin Suomi on saavuttanut Tokion kesän 2020 olympiakisoihin kaksi maapaikkaa purjehduksesta (laser standard ja laser radial). Henkilökohtaiset osallistumisoikeudet ovat tässä vaiheessa lunastaneet Matti Mattsson uinnissa (200 metrin rintauinti) ja Aku Partanen yleisurheilussa (50 kilometrin kävely).

Suomen saavuttamat olympiapaikat Tokion olympiakisoihin löytyvät tämän linkin takaa.