Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.05.2019 | Huippu-urheilu

Nuorelle Siivet -kampanjalla valmennusta etelästä pohjoiseen

Suomessa on maailman paras koulujärjestelmä ja huippuosaamista urheilussa. Näiden yhteensovittamiseksi on Suomeen syntynyt urheiluakatemioiden verkosto, joka toimii 19 seutukunnalla ja jonka piirissä urheilee yli 18 000 eri ikäistä huipulle tähtäävää nuorta. Suomen Olympiakomitea käynnisti joulukuussa 2018 Nuorelle Siivet -kampanjan, jonka avulla kerätään varoja urheiluakatemioiden toimintaan. Tuki kohdistuu yläkouluikäisten valmennukseen, jonka laadun ja määrän nostaminen on urheilumenestyksen ytimessä.

Nuorelle Siivet -kampanjan ensimmäisen vaiheen tulos konkretisoituu valmentajien palkkauksen tukena, jota urheiluakatemiat ovat hakeneet ensi lukuvuodelle yläkouluikäisten valmennukseen. Palkkatukea saavat urheiluakatemiat toimivat ympäri Suomea, joten nuoret etelästä pohjoiseen pääsevät hyötymään kampanjasta.

Lapin urheiluakatemia on yksi valmentajapalkkatukea saavista urheiluakatemioista. Akatemiakoordinaattori Reijo Jylhä iloitsee mahdollisuudesta luoda kokonaan uutta toimintaa alueelle.

– Valmentajan palkkaamisella saamme Rovaniemen yläkouluihin käynnistettyä kokonaan uudenlaista toimintaa. Kasva urheilijaksi -oppisisällöt, joissa opiskellaan tärkeitä perustaitoja ravitsemuksesta elämänhallintaan, on tarkoitus tuoda osaksi opiskelua ja lisätä yleisvalmennusta ammattimaisen valmentajan johdolla, hän sanoo.

Nuorten valmentaminen on erilaista kuin aikuisten valmentaminen ja siksi on tärkeää tukea valmentajien osaamisen kehittymistä urheilijan polun kaikissa vaiheissa. Pohja huippu-urheilijaksi sekä hyvinvoivaksi kansalaiseksi rakennetaan jo yläkouluiässä ja vieläkin nuorempana. Valmentajan toiminta ja osaaminen on keskeinen tekijä ilon ja innostuksen sytyttämisessä ja ylläpitämisessä nuorelle.

– Urheiluyläkouluissa oppilas saa valmiuksia opintojen ja urheilun vaativampaan yhdistämiseen. Valmentajapalkkatukien avulla laajennamme tätä valtakunnallisesti pilotoitavaa urheiluyläkoulutoimintaa ja voimme tuoda laadukasta valmennusta koulupäivien yhteyteen, kertoo Urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen Suomen Olympiakomiteasta.

Suomen Urheiluakatemioiden yhteinen tavoite on huippu-urheilumenestyksen parantaminen, osaamisen kasvattaminen ja urheilun arvostuksen lisääminen.

Nuorelle Siivet -kampanja on käynnissä edelleen. Nuorten tukemiseen voi osallistua kampanjan verkkosivuille www.nuorellesiivet.fi tai tekstiviestillä lähettämällä viestin ”SIIVET” numeroon 16 499 (10 € lahjoitus)

Lue lisää aiheesta