Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.05.2019 | Olympiakomitea

Olympialaisten informaatioteknologiasta vastaava yritys järjestää hyväntekeväisyyspyöräilyn Pariisista Eindhoveniin – mukana neljä suomalaista

Neljä suomalaista on mukana 65 ajajan joukossa, kun vuosittain järjestettävä Atos Tour poljetaan Pariisin ja Eindhovenin välillä syksyllä.

Ensi syksynä poljetaan jälleen pyörällä hyväntekeväisyyden merkeissä Pariisin ja Eindhovenin välillä. Ensimmäisen kerran olympiakisojen teknologiainfrastruktuurista jo Barcelonassa vuonna 1992 vastanneen Atoksen nimeä kantava hyväntekeväisyyspyöräily, Atos Tour, käydään tänä vuonna jo 16. kertaa. Mukaan valittu 65 ajajan kansainvälinen joukko polkee kahdessa päivässä huikean 470 kilometrin matkan.

Atos Tourilla on myös toinen tarkoitus, hyväntekeväisyys. Vuodesta 2006 järjestetty Atos Tour on jo tähän mennessä kerryttänyt 245 869,59 euroa syövän vastaiseen taisteluun. Eri maiden osallistujat keräävät kukin Touriin valmistautuessaan, ja sen aikana, rahaa pottiin, joka ohjautuu Suomessa Syöpäsäätiö ry:lle.

Vahva edustus Suomesta

Atoksen ja Suomen Olympiakomitean yhteistyö on sekä globaalia että paikallista. Atos vastasi Rion olympialaisissa tapahtuman IT-infrastruktuurista 250 serverillään ja 2 500 ihmisen työvoimalla, torjuen 570 miljoonaa yritystä kyberturvallisuuden vaarantamiseksi. Kotimaassa yhteistyön myötä Atoksen henkilöstöä on aktivoitu usein eri tavoin, ja syksyn Atos Tour on hieno haaste mukaan lähtevälle joukolle.

– Atos Tour on minulle ja muille osallistujille selkeä tavoite, joka motivoi kantamaan vastuuta omista fyysisen aktiivisuuden valinnoista, mutta tekemään hyvää myös muille. Tiedämme kokemuksesta, että liikkuminen ja yhdessä tekeminen lisää työyhteisön kyvykkyyttä, hyvinvointia ja yhteenkuuluvaisuutta. Se, että voimme tempauksen avulla auttaa myös muita tuo toki oman lisämausteensa ja innostaa entisestään, summaa Tourille osallistuva, Atoksen pohjoismaiden toimitusjohtaja Harri Saikkonen.

Saikkosen lisäksi Suomesta mukaan osallistuvat Atoksen Jouni Mäkelä ja Harri Ruuska, sekä Suomessa kumppanuudesta vastaava, Olympiakomitean Ville Köngäs. Suomalaisosallistujien matkaa voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #atostour. Lahjoituksia voi tehdä täällä.

Lisätietoja:

Ville Köngäs, Liiketoimintapäällikkö
Suomen Olympiakomitea
ville.kongas@olympiakomitea.fi, 040 661 0769