Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
27.05.2019 | OlympiaCast

OlympiaCast: Anu Niemisen tie huippupelaajasta sulkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi

Anu Nieminen on sulkapallomaajoukkueen päävalmentaja, jolla itselläänkin on mittava pelaajaura takana. Nieminen oli vain 18-vuotias, kun hän päätti lähteä etsimään parempia mahdollisuuksia menestymiseen ulkomailta. Hän asui ja harjoitteli Tanskassa 20 vuotta ammentaen oppeja lajinsa huipuilta. Kovana harjoittelijana tunnettu Nieminen pelasi urallaan neljissä olympialaisissa (2000-2012).

Jo urheilu-uransa aikana Anu ryhtyi opiskelemaan valmennusta ja kilpauransa jälkeen valmentajan pesti löytyi saman tien Tanskasta. 2016 Anu palasi perheensä kanssa Suomeen ja on toiminut 2018 vuoden alusta lähtien maajoukkueen päävalmentajana.

 

OlympiaCast: Anu Nieminen

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.