Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.05.2019 | Olympiakomitea

SM-viikko ensi talvena Joensuussa  

Suomen iloisin ja monipuolisin urheilutapahtuma SM-viikko kokoaa tuhansia eri urheilulajien edustajia yhteen kisaamaan Suomen mestaruuksista. Ensi vuonna SM-mitaleista kisataan tammi-helmikuun vaihteessa Joensuussa.  

SM-viikkoa on järjestetty vuodesta 2016 lähtien, ja Joensuu on järjestyksessään kolmas tapahtuman isäntäkaupunki. Ensimmäinen SM-viikko järjestettiin Tampereella helmikuussa 2016 ja Tampere isännöi tapahtumaa myös kesällä 2017. Sen jälkeen SM-mitaleista on mitelty Vantaalla. 

 Joensuu on loistava paikka talvikisoille. Olen iloinen, että tapahtumalle on syntymässä säännöllinen rytmi ja pitkäjänteinen malli, jolla tapahtumaa voidaan kehittää koko ajan paremmaksi – urheilijoiden, lajien, toimitsijoiden, katsojien ja koko suomalaisen urheilukulttuurin hyväksi, iloitsee Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen. 

SM-viikko kuuluu Olympiakomitean tapahtumakirjoon, ja sen operatiivisesta toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta yhteistyössä lajiliittojen, isäntäkaupungin ja Ylen kanssa. Yle Urheilulla on vahva rooli SM-viikolla, ja Ylen kanavien kautta välitetyt eri lajien kisalähetykset ovat keränneet hyvät katsojaluvut. Yle TV2 ja Areena välittävät kisatapahtumat jokaisesta kisapäivästä myös Joensuun kisaviikolta. 

– On hienoa, että SM-viikko laskeutuu uuteen urheilukaupunkiin. SM-viikko on viime vuosina osoittautunut erinomaiseksi Suomen urheilukulttuuria rakentavaksi konseptiksi, jota me Yle Urheilussa olemme täysillä tuotannollamme tukemassa, toteaa Yle Urheilun vs. päällikkö Robert Portman. 

Samalla linjalla on myös Esa Niemi, KOKO Tapahtuma Osuuskunnan puheenjohtaja:

– Olemme olleet mukana SM-viikolla alusta alkaen ja tiedämme mikä valtava potentiaali tapahtumassa on. Hyvällä ja pitkäjänteisellä suunnittelulla SM-viikosta on mahdollista rakentaa taloudellisesti itsensä kannattava tapahtuma, joka tarjoaa myös tuleville kumppaneille ja tapahtuman isäntäkaupungeille väylän olla mukana tekemässä liikunta- ja urheilukulttuuritekoja.  

Järjestyksessään viides SM-viikko, ja siis toinen talvitapahtuma, järjestetään Joensuussa 30.1.-2.2.2020. 

– Toivotamme SM-viikon tervetulleeksi talviseen Pohjois-Karjalaan! Halusimme nimenomaan isännöidä talvella järjestettävää SM-viikkoa, onhan meillä Joensuussa upeat ja monipuoliset talviset suorituspaikat. SM-viikkohan on järjestetty ainoastaan kerran aiemmin talvella, joten meillä on nyt hieno mahdollisuus olla mukana tapahtuman kehittämisessä ja tuoda siihen oma itäsuomalainen leima, kertoo Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen. 

Myös SM-viikon operatiivisessa organisaatiossa tapahtuu muutoksia tämän kesän jälkeen, kun tapahtumaa alusta asti luotsanneen Hanna Iiskola-Kesosen jälkeen ohjaimiin tarttuu uusi tuottaja Päivi Harri 

 

Kesällä 2019 SM-viikko järjestetään 4.-7. heinäkuuta ja kisapaikkakuntana on Vantaa. Mukana on 23 lajia. SM-viikko 2020 järjestetään Joensuussa 30.1.-2.2.  

 

Lisätietoja

SM-viikko, Hanna Iiskola-Kesonen, hanna.iiskola@sm-viikko.fi, 0400 569 792