Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.06.2019 | Olympiakomitea

Sporttitalon kuudes kerros täyttyy – neljä uutta liittoa muuttopuuhissa 

Hämeentiellä – Uimaliiton, Voimisteluliiton, Ringette- ja Kaukalopalloliiton sekä Cheerleaderliiton – tiloissa käy tällä hetkellä kova vilske. Vuosikymmenten aikana kertynyttä tavaraa käydään läpi, pakataan ja kierrätetään. Edessä on neljän liiton muutto Sporttitaloon yhteisiin tiloihin.

Sporttitalon kuudennen kerroksen tilan remontti on aivan loppusuoralla, ja muutto tapahtuu kesäkuun 11. ja 12. päivä. 

– Uimaliitto, Voimisteluliitto, Ringette- ja Kaukalopalloliitto sekä Cheerleaderliitto päättivät, että lähdemme Hämeentieltä yhdessä eteenpäin. Nykyisessä tilassamme olisivat tulleet eteen isot remontit. Koettiin, että Sporttitalo on paras vaihtoehto. Läpi käytiin myös liittojen arvot ja tultiin tulokseen, että Pitäjänmäen yhteisöllisissä tiloissa pystytään toimimaan parhaalla tavalla myös niiden mukaisesti, avaa Uimaliiton Talous- ja tukipalveluvastaava Krista Terämaa. 

Terämaa on ollut Uimaliiton edustajana ”Pitsku-tiimissä”, jossa on yhdessä vastattu niin uuden tilan suunnitelmasta ja kalusteista kuin muutosta ja pelisäännöistä. Joka liitolta on ollut oma edustuksensa tiimissä ja sen toimintaa jatketaan myös muuton jälkeen.  

Yhteensä Sporttitaloon on nyt muuttamassa noin 50 työntekijää. Heillä eivät vaihdu vain työmatka ja seinät, vaan on omaksuttava uudenlainen työkulttuuri. Suurin osa uudesta työtilasta on yhteistä avointa tilaa, jossa on työskentelypisteitä. Pöydät täytetään joka aamu saapumisjärjestyksen mukaan ja omat tavarat viedään säilytystilaan päivän päätteeksi. Joka liitolla on yksi huone, jota kutsutaan kotipesäksi. Liitot päättävät kukin itse, ketkä siellä työskentelevät. Lisäksi yhteisessä käytössä on puhelinkoppeja, jumppahuone sekä hiljaisen työn tila, jossa kännyköitä ei saa pitää päällä.  

– Tilan suunnittelu pohjautuu työntekijöille tehtyyn kyselyyn, jossa tarkasteltiin työnteon tapoja. Etäpäivät ovat lisääntyneet ja selviämme jatkossa paljon pienemmillä neliöillä kuin tähän asti, Terämaa kertoo.  

Hämeentiellä käytössä on ollut 900 m2 ja Sporttitalossa tilaa on 350 m2.  

– Suurin muutos on tavaran vähentämisessä. Tavaraa karsiessa on ollut vaikeinta arvioida, että mitä saa heittää pois ja mitä tulee säästää. Lisäksi haluamme tehdä asiat mahdollisimman ympäristöystävällisesti. 

Työntekijöiden muutosvastarinta on vähentynyt muuton lähestyessä. Siihen on vaikuttanut kaikkien osallistaminen asiaan ja hyvä informointi. 

– Kyllä tämä on ennen kaikkea mahdollisuus! Meille on tulossa hienot nykyaikaiset tilat ja osallistuminen ja vaikuttaminen yhteisiin asioihin helpottuvat. Monen työssä tärkeitä ovat urheilun sisäiset sidosryhmät, ja nyt yhteydenpito helpottuu oleellisesti, Terämaa toteaa tyytyväisenä.  

Kun muutto on rutistettu ja kesälomilla levätty, niin on aika pitää kunnon tuparit tiloissa.  

– Menee varmasti elokuuhun, mutta sitten pidetään juhlat.

– Olemme innolla muuttamassa ja toivomme, että meidät otetaan hyvin vastaan. Tulkaa rohkeasti tutustumaan meihin ja mekin puolestamme haluamme tutustua teihin, Terämaa kertoo terveiset Sporttitalon ”vanhalle” väelle.