Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.06.2019 | Huippu-urheilu

MINSK 2019: Muutoksia Suomen joukkueeseen

Minskiin Valko-Venäjälle matkaavaan Suomen Euroopan kisojen joukkueeseen on tullut muutoksia. Suomi on saanut lisäpaikan naisten pöytätennikseen, ja Suomen edustajaksi kyseiselle paikalle on nimetty Anna Kirichenko. Suomi on myös saanut kaksi lisäpaikkaa judoon, jossa joukkueeseen nousevat -52 kg:n sarjaan Katri Kakko ja -63 kg:n sarjaan Emilia Kanerva. Mainittujen uusien urheilijoiden lisäksi telinevoimistelija Enni Kettunen ja vapaapainija Ville Heino jäävät pois kisoista loukkaantumisten vuoksi

-Meillä on nyt koossa 36 urheilijan joukkue, jolle Minskin kisat ovat tärkeä virstanpylväs matkalla Tokioon. Euroopan kisat ovat 8 lajissa osa Tokion karsintajärjestelmää ja Minskissä hiotaan myös joukkueen kisavalmisteluja ja taustatiimejä kohti Tokiota, Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen sanoo.

Euroopan kisat järjestetään Minskissä Valko-Venäjällä 21.-30.6.2019. Kisoissa kilpaillaan 23 lajissa ja kisoihin odotetaan noin 4000 urheilijaa 50 Euroopan maasta. Euroopan kisat, kuten muutkin Olympiakomitean vastuulla olevat monilajiset arvokilpailut ovat osa Huippu-urheiluyksikön lajien kehittämis- ja tukikokonaisuutta. Näiden kisojen kautta tuetaan potentiaalisimpien urheilijoiden matkaa kohti olympialaisia.

Suomen joukkue

Euroopan kisat, European Games, Minsk (BLR) 21.-30.6.2019