Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.06.2019 | Huippu-urheilu

Antti Ruuskanen heitti keihästä yli Tokion olympiarajan

Antti Ruuskasesta tuli ensimmäinen suomalainen keihäänheittäjä, joka selvitti Tokion olympiakisoihin asetetun 85 metrin tulosrajan.

Antti Ruuskanen on ylittänyt Tokion olympiakisojen tulosrajan miesten keihäänheitossa. Ruuskanen kiskaisi kauden avauskilpailunsa päätöskierroksella tuloksen 85,15 Raaseporissa. Ruuskasen tulos ylittää Tokion olympiarajan 15 senttimetrillä.

– Lisäsin tehoja viimeiseen heittoon. Ei kannattanut halkaista kenttää heti ensimmäisellä heitolla. Alussa oli vauhdin kanssa ongelmia, ja lähdin alussa maltilla liikkeelle, enkä revittelemään. Hyvä, että löytyi vanha kunnon Ruuskanen takaisin, Ruuskanen sanaili Suomen Urheiluliiton verkkosivuilla.

35-vuotias Ruuskanen ylitti 85 metrin rajapyykin ensimmäisen kerran sitten kesäkuun 2016. Vuosi 2017 jäi konkarilta kokonaan väliin loukkaantumisen takia.

Pielaveden Sampoa edustava Ruuskanen on edustanut Suomea aiemmin Lontoon ja Rion olympiakisoissa. Lontoosta Ruuskanen saavutti olympiahopeaa. Riossa tuloksena oli kuudes sija.

A-tulosrajan saavuttaminen mahdollistaa Ruuskasen valinnan Tokion olympiakisoihin, jotka käynnistyvät 24. heinäkuuta 2020. Yleisurheilijoista Tokion tulosrajan ovat saavuttaneet myös Aku Partanen 50 kilometrin kävelyssä ja Topi Raitanen 3000 metrin estejuoksussa.

Tämän linkin takaa löytyvät kaikki Suomen saavuttamat paikat Tokion olympiakisoihin.