Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.06.2019 | Huippu-urheilu

Minsk 2019: Euroopan kisat alkavat Valko-Venäjällä

Historian toiset Euroopan kisat järjestetään Minskissä Valko-Venäjällä 21.-30.6.2019. Euroopan kisoissa kilpaillaan 23 lajissa ja niihin osallistuu noin 4000 urheilijaa 50 Euroopan maasta. Kisat ovat 8 lajissa osa Tokion olympialaisten karsintajärjestelmää. Suomen joukkueeseen on tullut yksi viime hetken muutos, sillä pyöräilijä Lotta Lepistö joutuu jäämään pois kisoista sairastumisen vuoksi. Näin ollen Suomesta kisoihin osallistuu 35 urheilijaa 10 lajissa.

-Kisajärjestelyt on Minskissä hoidettu erinomaisesti ja täällä on hyvät puitteet korkeatasoiselle urheilutapahtumalle. Minskin kisat ovat Suomen joukkueelle tärkeä virstanpylväs matkalla Tokion olympialaisiin, Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen sanoo.

Perjantai-iltana järjestettävissä Euroopan kisojen avajaisissa Suomen lippua kantaa nyrkkeilijä Elina Gustafsson. Helsingin Tarmoa edustava Gustafsson hakee Minskistä nousuvirettä kohti Tokion olympiakarsintoja.

-Tosi hienoa päästä maistelemaan monilajisten kisojen tunnelmaa. Tämä on kokemuksena tärkeä etappi matkalla kohti olympialaisia, sillä vastustajat ovat juuri niitä, jotka on kyettävä kukistamaan matkalla Tokioon. Ensi vuoden alku on ratkaiseva Tokion kannalta ja täältä haetaan hyvää nousua kohti olympiakarsintoja. Ja tietenkin on kunnia-asia päästä avajaisiin Suomen lipunkantajaksi, Gustafsson sanoo.

Kisojen avauspäivänä perjantaina suomalaisväriä nähdään jousiammunnassa ja nyrkkeilyssä. Kisatapahtumia voi seurata kisajärjestäjien sivuilta ja Olympiakomitean kisasivuilta.

Suomalaiset Minskissä perjantaina 21.6.

Kisojen avauspäivänä suomalaisväriä nähdään jousiammunnassa ja nyrkkeilyssä.

09.00-11.45 jousiammunta, M tähtäinjousi, ranking-kierros: Samuli Piippo.

13.15-16.00 jousiammunta, N tähtäinjousi, ranking-kierros: Taru Kuoppa.

13.15-16.00 jousiammunta, M taljajousi, ranking-kierros: Mikko Juutilainen.

14.45-15.00 nyrkkeily, M -75kg, 1. kierros: Muhammad Abdilrasoon – Ajaz Venko (SLO) (34 nyrkkeilijää).

15.15-16.45 nyrkkeily, M -91kg, 1. kierros: Krenar Aliu – Alberto Biro (ROU) (26 nyrkkeilijää).

16.45-17.10 / 17.10-17.35 jousiammunta, tähtäinjousi, mixed team, 1/32 ja 1/16 pudotuskierros: Suomi.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut