Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.06.2019 | Huippu-urheilu

Minsk 2019: Nyrkkeilijöillä voitokas avaus Euroopan kisoissa

Historian toiset Euroopan kisat on saatu käyntiin Valko-Venäjällä. Avauspäivänä suomalaisista tositoimissa olivat jousiampujat sekä nyrkkeilijöistä Muhammad Abdilrasoon ja Krenar Aliu.

Suomalaisnyrkkeilijöiden kisaurakka Minskissä käynnistyi voittoisasti. Muhammad Abdilrasoon otti alle 75-kiloisissa selvän 5–0-pistevoiton Slovenian Aljaz Venkosta ja eteni 32 parhaan joukkoon. Lauantaina vastaan tulee Ukrainan Oleksandr Khyzhniak.

– Tosi hyvä matsi, sain tosi hyvin irti itsestäni. Minulla on ollut vähän vaikeuksia, mutta sain hoidettua itseni hyvin kuntoon. Katsottiin vastustajaa videolta mun valmentajan kanssa, laadittiin hyvä taktiikka ja toteutettiin se. Ensimmäinen matsi on nyt hoidettu, ja pääsen toiseen matsiin rentona, yhtenä neljästä nyrkkeilijästä sarjassaan ensimmäiselle kierrokselle arvottu Abdilrasoon totesi.

Krenar Aliu sai alle 91-kiloisissa vastaansa nuoren romanialaisen Alberto Biron. Aliu pehmensi vastustajansa perusvarmalla nyrkkeilyllä ja eteni 16 parhaan joukkoon. Vastaan tulee seuraavaksi Valko-Venäjän Uladzislau Smiahlikau.

– Vastustaja oli mulle täysin tuntematon kaveri, ja se on aina vaikea tilanne. Etukäsi toimi hyvin ja pyrin vain pitämään perusasiat mielessä. Kyllä tässä matsissa mun kokemus oli ratkaisevassa roolissa, Aliu sanoi.

Miesten nyrkkeilyssä Euroopan kisoilla on EM-arvo, mikä nostaa kisojen merkitystä entisestään.

Jousiampujilla vilkas päivä

Sekä tähtäin- että taljajousessa ammuttiin perjantaina ranking-kierrokset, joiden pohjalta määriteltiin pudotuskaaviot. Samuli Piipon tulos 638 oikeutti sijaan 36, Taru Kuoppa puolestaan tähtäsi 23:nneksi tuloksella 626. Mikko Juutilainen keräsi taljajousessa tuloksen 683 sijoittuen ranking-kierroksella 14:nneksi. Taljajousessa jatketaan henkilökohtaista kilpailua sunnuntaina, tähtäinjousessa alkuviikolla.

Piippo ja Kuoppa ampuivat myös sekaparikilpailussa, jonka voittajille on luvassa olympiapaikat Tokioon. Avauskierroksella vastaan tuli Viro, jonka suomalaispari kukisti puhtaasti 6-0. Toisella kierroksella suomalaisten taival kuitenkin päättyi 1-5 tappioon Turkille. Suomi päätyi lopputuloksissa sijoille 9-16.

Juhannuspäivänä runsaasti suomalaisväriä esillä

Euroopan kisojen toisena kilpailupäivänä Minskissä nähdään suomalaisurheilijoita neljässä lajissa:

09.00 ammunta, M & N haulikkotrap, karsinta: Satu Mäkelä-Nummela, Marika Salmi, Vesa Törnroos.

10.00 pöytätennis, N kaksinpeli, 1. kierros: Anna Kirichenko – Tin-Tin Ho (GBR).

10.45 judo N -52kg, 1. kierros: Katri Kakko – Gultaj Mammadaliyeva (AZE).

11.30 ammunta, mixed 10m ilmakivääri, karsinta: Suomi, (finaali klo 14.45).

15.00-17.00 nyrkkeily, M -75kg, 2. kierros: Muhammad Abdilrasoon – Oleksandr Khyzhniak (UKR).

17.00 pöytätennis, M kaksinpeli, 2. kierros:Benedek Olah – Mihai Bobocica (ITA).

18.30-20.00 nyrkkeily, M -60kg, 1. kierros: Arslan Khataev – Hakan Dogan (TUR).

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut