Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.06.2019 | Huippu-urheilu

Minsk 2019: Ampujat tarkkoina Euroopan kisoissa

Suomalaisurheilijoita nähtiin juhannuspäivänä neljässä lajissa Euroopan kisojen areenoilla. Päivän parhaasta suorituksesta vastasi ampuja Satu Mäkelä-Nummela, joka ylsi naisten haulikkotrapin ensimmäisenä karsintapäivänä sijalle 6 tuloksella 67 (24+24+19). Myös Marika Salmi ampui hyvin ja on karsinnassa tällä hetkellä sijalla 11 tuloksella 64 (20+24+20). Miehissä Vesa Törnroos on sijalla 32 tuloksella 57 (19+21+17). Karsinta jatkuu huomenna.

Ilmakiväärin parikilpailussa Suomen pari Juho Kurki – Emmi Hyrkäs päätyi tulokseen 618,3. Kurki teki 30 laukauksellaan hyvän tuloksen 314,2 (104,3+104,7+105,2). Hyrkkään saldo oli 304,1 pistettä (101,3+100,9+101,9). Suomi oli karsinnan 27:s, kun 8 parasta selviytyi finaaliin. Kurki oli kuitenkin tyytyväinen päivän suoritukseensa.

-Olen tyytyväinen! Ilmakivääri on taas lähtenyt kulkemaan, ja tiesin, että tällainen tulos voi tulla. Jatkan kilpailemista luottavaisin mielin täällä Minskissä, Kurki hymyili.

Emmi Hyrkäs sen sijaan harmitteli, ettei saanut itsestään parasta irti.

-Kroppa kävi ylikierroksilla ja koko kisan ajan oli vaikeaa. Maanantaina on uusi päivä. Yritän saada homman toimimaan, ja katsotaan mitä sieltä tulee, Hyrkäs viittasi henkilökohtaiseen ilmakiväärikilpailuun.

Abdilrasoon kohtasi maailmanmestarin

Nyrkkeilyssä Muhammad Abdilrasoon kohtasi alle 75 kg:n sarjan toisen kierroksen ottelussa turnauksen ykkössijoitetun Oleksandr Khyzhniakin. Ukrainalainen maailman ja Euroopan mestari käänsi ottelun itselleen virheettömällä nyrkkeilyllä luvun 5-0, vaikka suomalainen kykenikin ajoittain hyviin iskuihin. Abdilrasoon päätyi EM-turnauksessa sijoille 9-16.

Alle 60-kiloisissa Arslan Khataev kohtasi ensimmäisellä kierroksella Turkin Hakan Doganin. Turkkilainen osoittautui kamppailussa vahvemmaksi ja pudotti Khataevin jatkosta lukemin 5-0.

Kakko ja Kirichenko putosivat jatkosta

Judoka Katri Kakko kävi -52 kg:n sarjan avauskierroksella tasaisen kamppailun Azerbaidzhanin Gultaj Mammadaliyevan kanssa, mutta koki lopulta tappion luvuin 1s1-0. Kakon osalta kisat päättyivät tähän.

PöytätenniksessäAnna Kirichenkohävisi avausottelunsa Iso-Britannian Tin-Tin Holleluvuin 0-4 (3-11, 5-11, 6-11, 5-11) ja putosi jatkosta. Miesten kaksinpelissä Benedek Olah oli sijoitettu suoraan toiselle kierrokselle, mutta hänen vastustajansa Mihai Bobocica ei kyennyt pelaamaan ja luovutti ottelun, joten Olahin osalta tosipelit alkavat vasta sunnuntaina.

Sunnuntaina luvassa monipuolinen suomalaispäivä

Euroopan kisojen kolmantena kilpailupäivänä Minskissä nähdään suomalaisurheilijoita viidessä lajissa:

09.00 ammunta, M & N haulikkotrap, karsinta: Satu Mäkelä-Nummela, Marika Salmi, Vesa Törnroos (finaalit klo 14.45 alkaen).

10.30 judo N, -63kg, 1. kierros: Emilia Kanerva – Sharir Gili (ISR).

15.15 nyrkkeily, M -91kg, 2. kierros: Krenar Aliu – Uladzislau Smiahlikau (BLR).

18.30 jousiammunta, M taljajousi, 1. pudotuskierros: Mikko Juutilainen – Mario Vavro (CRO).

20.00 pöytätennis, M kaksinpeli, 3. kierros: Benedek Olah – Cedrick Nuytinck (BEL).

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut