Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.06.2019 | Huippu-urheilu

Minsk 2019: Taru Kuoppa pudotti hallitsevan Euroopan mestarin – myös Eetu Heino vakuuttavasti jatkoon

Jousiampuja Taru Kuoppa ampuu keskiviikkona olympiapaikasta. Myös sulkapalloilija Eetu Heino varmisti paikkansa 16 parhaan joukossa Minskin Euroopan kisoissa.

Taru Kuoppa äityi tiistaina erinomaiseen vireeseen tähtäinjousen pudotuskierroksilla. Sekä Slovenian Ana Umer että Turkin hallitseva Euroopan mestari Yasemin Ecem Anagöz kaatuivat puhtaasti 6-0, minkä ansiosta Kuoppa ylsi jo 16 parhaan joukkoon. Kuoppa ampui päivän aikana 18 nuolta, joilla pisteitä kertyi kaikkiaan 168.

– Nyt oli päättäväinen ja hyvä ammunta. Tuli hyvä päänahka turkkilaisesta. Fiilis oli vaivaton, onnistuin olemaan pakottamatta ammuntaa mitenkään, ja hallitsin myös auringon ja tuulen finaalikentällä hyvin, Kuoppa kertoi.

Kuopan seuraava vastustaja on Venäjän Anna Balsukova. Naisten tähtäinjousessa on Minskissä jaossa yksi maapaikka Tokion olympiakisoihin. Sen lunastaa korkeimmalle neljän joukkoon sijoittuva urheilija, jonka maalla ei vielä ole paikkaa joukkue- tai yksilökilpailuun. Kuopan lisäksi vain Ranskan Audrey Adiceomilla ja Hollannin Ana Gabriela Bayardo Chanilla on mahdollisuus maapaikka keskiviikkona lunastaa. 

Eetu Heino 16 parhaan joukkoon

Myös sulkapalloilija Eetu Heino varmisti paikkansa 16 parhaan pudotuspelikaavioon ottamalla alkulohkon toisen voittonsa Slovenian Miha Ivanicista erin 2-0 (21-15, 21-15). Heino kamppailee keskiviikkona lohkovoitosta Israelin Misha Zilbermania vastaan.

– Oli ihan ok matsi, vaikka ei niin hyvä kuin eilen. Pystyin pelaamaan tasaisemmin erien lopuissa, ja siihen homma ratkesi. Huomiseen matsiin lähden lohkovoitto mielessä, se helpottaisi jatkoa, Heino niputti.

Voiton makuun pääsivät myös Anton Kaisti ja Oskari Larkimo nelinpelissä. Tshekin pari Jaromir Janacek ja Tomas Svejda taipui suomalaisille erin 0-2 (20-22, 12-21). Kaistin ja Larkimon jatkopaikka ratkeaa keskiviikkona molemmat ottelunsa hävinneitä norjalaisia Carl Christian Morkia ja Sturla Flaaten Jörgenseniä vastaan.

– Hyvä peruspeli meiltä, olimme vastustajaa varmempia, ja hyökkäys toimi meillä tänään hyvin. Meillä oli selkeä pelisuunnitelma, ja sen toteuttaminen onnistui ongelmitta, Larkimo totesi.

Suomalaispäivän päätti voitokkaasti Airi Mikkelä, joka kohtasi naisten myöhäisillan kaksinpelissä Unkarin Agnes Korosin. Mikkelä hallitsi ottelua ja voitti selvästi luvuin 2-0 (21-14, 21-17).

Polet meloi B-finaaliin

Pauliina Polet oli päivän suomalaisnimi ratamelonnassa. 26-vuotias Polet oli välieränsä neljänneksi nopein yksiköiden 500 metrillä ja jäi paikasta A-finaaliin 1,685 sekuntia. Polet kamppailee torstaiaamupäivällä sijoista 10-18 B-finaalissa.

Polet ja Netta Malinen saavuttivat kaksikoiden 500 metrillä välieräpaikan oltuaan alkueränsä kuudensia ajalla 1.45,406. Välierässä aika 1.43,617 riitti kahdeksanteen sijaan, ja finaalipaikka jäi reilun 3,5 sekunnin päähän. Miika Nykänen meloi yksikön tonnilla alkuerissä ajan 3.51,775. Sillä ei irronnut paikkaa välieriin.

Jere Heino taipui vapaapainin 125-kiloisissa avauskierroksen ottelussaan Georgian Givi Matcharashvilille pistein 0-10. Matcharashvili väänsi itsensä loppuotteluun, joten Heinolle avautui väylä pronssiotteluun keräilyerien kautta.

Emmi Hyrkäs ja Juho Kurki vaihtoivat ilmakiväärin pienoiskivääriin ja osallistuivat makuuasennon sekajoukkuekilpailuun. Kaksikon yhteistulos 411,0 oikeutti sijaan 15, joten finaalipaikka jäi saavuttamatta.

– Tämä oli ihan ookoo ”välipala”. Kisa oli hyvä ampua olosuhteiden takia, Kurki viittasi keskiviikkona käytävään pienoiskiväärin asentokilpailuun, jossa on jälleen olympiapaikka jaossa.

Keskiviikkona vilkas kisapäivä

Suomalaisväriä nähdään keskiviikkona 26.6. Minskissä peräti kuudessa lajissa:

09.00 ammunta, M & N skeet, karsinta: Marjut Heinonen, Oskari Kössi, Tommi Takanen.

09.00 sulkapallo, M kaksinpeli, alkulohko: Misha Zilbermann (ISR) – Eetu Heino.

09.45 ammunta, M pienoiskivääri 50m asentokilpailu, karsinta: Juho Kurki (finaali klo 14.50).

10.00 jousiammunta, N tähtäinjousi 1/8 -pudotuskierros: Anna Balsukova (RUS) – Taru Kuoppa.

11.20 vapaapaini, M -125kg, keräilyerät: Jere Heino – Rares Chintoan (ROU).

13.40 sulkapallo, N kaksinpeli, alkulohko: Airi Mikkelä – Rachael Darragh (IRL).

14.00 melonta, N K1 200m, alkuerät: Netta Malinen (välierät 16.00).

14.45 nyrkkeily, N -69kg, puolivälierät: Grainne Walsh (IRL) – Elina Gustafsson.

19.15 nyrkkeily, N -60kg, puolivälierät: Ala Yarschevich (BLR) – Mira Potkonen.

19.40 sulkapallo, M nelinpeli, alkulohko: Kaisti / Larkimo – Mork / Jorgensen (DEN).

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut