Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.06.2019 | Olympiakomitea

Urheiluyhteisön liike yhdenvertaisuuden puolesta näkyy Pride-kulkueessa  

Urheiluyhteisö on mukana 29.6. järjestettävässä Helsinki Pride -kulkueessa yhdenvertaisen ja moniarvoisen urheilun puolesta. Sateenkaaren värit heijastavat liikunnan ja urheilun arvoja ja viestivät liikuntakulttuurista, johon jokaisella on oikeus kuulua. Kulkueeseen osallistuu edustajia useista liikunnan ja urheilun järjestöistä. Osallistumista on koordinoinut Suomen Olympiakomitea. 

-Jokaisella tulee olla yhdenvertainen mahdollisuus liikkua omana itsenään. Prideen osallistuminen on luonnollinen osa yhdenvertaisuustyötämme, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo.  

-Hienoa, että näin laaja lajikirjo lähtee mukaan antamaan äänensä yhdenvertaiselle liikunnalle ja urheilulle. Yhdessä välitämme vahvan viestin, Salonen jatkaa. 

Urheilu kuuluu kaikille! 

Urheiluyhteisö on lähtenyt mukaan hyvällä yhteishengellä. Olympiakomitean lisäksi mukana ovat muun muassa Palloliittouseat kamppailulajitVammaisliikunta ja -urheilu VAU, Paralympiakomitea ja Soveltava Liikunta SoveLi. Myös På samma linje -hanke ja Et ole yksin –palvelu ovat edustettuina.  

Vuoden 2019 Helsinki Priden teemana on liike. Urheiluyhteisön liike viestii, että liikkumisen mahdollisuudet kuuluvat kaikilleeikä syrjinnälle ole tilaa. Yhteinen liike näkyy ja kantaa kauas! 

 

Lisätiedot: Olympiakomitea, vastuullisuuspäällikkö Elina Laine puh. 040 591 6835 

 

 

Lue lisää aiheesta