Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
27.06.2019 | Huippu-urheilu

Minsk 2019: Ampujille jo neljäs finaalipaikka Euroopan kisoissa

Marjut Heinonen ylsi finaaliin naisten skeetissä, mutta mitaleille tarkkuus ei riittänyt. Voimistelussa Emil Soravuo säväytti permannolla. 


Marjut Heinosesta tuli jo neljäs loppukilpailuun Minskin Euroopan kisoissa yltänyt ampuja. Heinonen selvitti tiensä finaaliin naisten skeetissä uusinnan kautta rikottuaan peruskilpailussa 115 kiekkoa.

– Peruskisa oli hyvä, ja olen siihen tyytyväinen. Olen myös tyytyväinen osaan finaalista. Muutama juttu jäi harmittamaan, mutta se meni, miten meni. Finaaliuusinta oli oikein makoisa, Heinonen sanoi finaalin jälkeen.

Finaalissa Heinosen kohtalona oli olla ensimmäinen putoaja 20 kiekon kohdalla. Siihen mennessä Heinonen oli ehtinyt rikkoa 14 kiekkoa.

Miesten skeetissä finaalipaikat jäivät haaveeksi. Tommi Takanen sijoittui 20:nneksi tuloksella 114, Oskari Kössi oli 22:s yhtä osumaa heikommalla tuloksella. Finaaliuusintaan pääsi 121 rikotulla kiekolla.

Jenna Kuisma tähtäsi tuloksen 1147 ja Emmi Hyrkäs tuloksen 1145 pienoiskiväärin asentokilpailussa. Tulokset riittivät sijoihin 31 ja 33. Finaaliin vaadittiin tulos 1161.

Suomalaisampujilla on Minskissä jäljellä enää skeetin sekajoukkuekilpailu perjantaina. Yhdeksänhenkinen joukkue on onnistunut leveällä rintamalla, sillä Heinosen lisäksi finaaliin ja pistesijoille ovat yltäneet naisten trapissa Marika Salmi (neljäs) ja Satu Mäkelä-Nummela (viides) sekä pienoiskiväärin asentokilpailussa Juho Kurki (kahdeksas).

Soravuo säväytti permannolla

Miesten telinevoimistelun karsinnassa suomalaisilonaiheet tulivat permannolta. Emil Soravuo sai suorituksestaan huippupisteet 14,600 ja oli telinekohtaisen karsinnan ykkönen, joten Soravuo kamppailee mitaleista sunnuntain telinefinaaleissa.

– Tänään meni todella hyvin. Oli puhdas sarja ja pisteet sen mukaiset, tällä kaudella vahvasti myös maailmancupissa permannolla esiintynyt Soravuo iloitsi.

Myös Oskar Kirmeksen pisteet 14,366 olisivat riittäneet permantofinaaliin, mutta maakiintiö telinefinaaleihin on yksi per maa. Päälajissaan kuusiottelussa Kirmes keräsi pisteet 77,498, jotka oikeuttivat karsinnassa maakiintiöt huomioiden sijaan 21. Kirmes on finaalia ajatellen kolmannella varasijalla. 18 parhaan ottelufinaaliin olisi vaadittu pisteet 78,398.

– Päivä alkoi permannolla tosi hyvin. Ottelussa meni aika vaihtelevasti – kolme telinettä meni hyvin ja kolme huonosti. En usko, että se riittää finaaliin asti, Kirmes uumoili jo suorituksen tehtyään. 

Polet B-finaalin voittoon, sulkapallonelikon turnaus päätökseen

Pauliina Polet voitti ylivoimaisesti B-finaalin ratamelonnan yksikön 500 metrillä ajallaan 2.06,500. Kun A-finaaliin selviytyi alku- ja välierien kautta yhdeksän urheilijaa, Poletin kokonaissijoitus kilpailussa oli kymmenes.

Netta Malinen ja Miika Nykänen päättivät kisojen melontaurakan 5 000 metrin matkalla. Malisen veto riitti naisissa sijaan 19 ajalla 32.09,572. Nykänen oli miehissä 16:s ajalla 23.55,279.

Sulkapallossa sekä Eetu Heinon että Airi Mikkelän taival katkesi neljännesvälieriin (sijoille 9-16). Heino taipui Venäjän Vladimir Malkoville (maailmanranking-59) erin 0-2 (14-21, 14-21). Mikkelä hävisi Tanskan ykkössijoitetulle Line Höjmark Kjärsfeldtille niin ikään erin 0-2 (12-21, 5-21).

Myös Anton Kaistin ja Oskari Larkimon turnaus päättyi tappioon nelinpelin puolivälierässä. Ison-Britannian Christopher Langridge ja Marcus Ellis nappasivat välieräpaikan erin 2-0 (21-17, 21-14). 

Suomalaiset perjantaina 28.6.

09.00 ammunta, mixed skeet, karsinta: Suomi (finaali klo 15.15).

19.15 nyrkkeily, N -60kg, välierät: Anastasiia Beliakova (RUS) – Mira Potkonen.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut