Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.07.2019 | Huippu-urheilu

Napoli 2019: Kesäuniversiadeissa 82 suomalaisurheilijan joukkue – Aatu Laamanen kantaa lippua

Keskiviikkona virallisesti käynnistyvissä kesäuniversiadeissa Italian Napolissa on mukana 82 suomalaisurheilijaa. Kesäuniversiadit järjestetään nyt 30:nnen kerran ja kyseessä on samalla juhlavuosi, sillä ensimmäiset järjestettiin tasan 60 vuotta sitten, 1959, nekin Italiassa, Torinossa. Kisat kestävät virallisesti 12 päivää, 3.-14.7.

Napoliin odotetaan yli 8000 osallistujaa noin 120 eri maasta. Kilpailuja käydään 18 eri urheilumuodossa. Suomalaisia osallistuu 11 eri urheilumuotoon: ammunta, judo, koripallo, miekkailu, purjehdus, rytminen voimistelu, taekwondo, telinevoimistelu, uimahypyt, uinti ja yleisurheilu. Suomalaisurheilijat ovat syntyneet vuosina 1994-2000.

-Jännityksellä odotamme kisojen alkua, hetki alkaa olla jo lähellä. Meillä on kasassa hyvä joukkue näihin kisoihin ja uskon, että näistä urheilijoista ainakin muutamalla on jo mahdollisuudet kamppailla paikoista ensi vuoden Tokion olympialaisiin, Suomen joukkueen johtajana toimiva Jukka Tirri toteaa.

Joukkueen kuopuksena on taekwondoon osallistuva Niko Saarinen ja kokenein universiadikävijä on nyt kolmansissa kisoissaan oleva telinevoimistelija, Aalto yliopiston ja Espoon Telinetaitureiden Franz Card.

Suomen lippua kantaa keskiviikon avajaisissa judoka Aatu Laamanen. Tampereen yliopistossa opiskeleva, Tampereen Urheiluakatemiaa ja Tampereen Judoa edustava 24-vuotias Laamanen on nyt mukana universiadeissa toisen kerran. Laamanen ottelee -90 kg sarjassa.

-On totta kai suuri kunnia päästä lipunkantajaksi tällaisessa monilajitapahtumassa, niin omalta osaltani kuin lajinkin kannalta, kisapaikalle maanantai-iltana matkustanut Laamanen totesi valinnasta.

Avajaiset järjestetään Stadio San Paololla, jossa mitellään myös kisojen yleisurheilut.

Suomalaisten kisaurakan aloittaa jo avajaisia edeltävänä päivänä uimahyppääjä Juho Junttila. Helsingin ylipiston ja URHEA:n Uimahyppyseura Tiiroja edustava Junttila osallistuu  tiistaina 1 metrin ponnahduslaudan alkukilpailuun sekä mahdolliseen semifinaaliin.

Universiadeja voi seurata suorina lähetyksinä valikoiduista lajeista FISU TV:stä:

https://fisu.vhx.tv/browse

Edellisten kesäuniversiadien Suomen lipunkantajat:

2017 Taipei, Annika Urvikko (telinevoimistelu)

2015 Gwangju, Anton Kaisti (sulkapallo)

2013 Kazan, Krista Gross (koripallo)

2011 Shenzen, Karin Storbacka (yleisurheilu)

2009 Belgrad, Juho Kostiainen (taekwondo)

2007 Bangkok, Joonas Suotamo (koripallo)

2005 Izmir, Hanna-Mari Arminen (lentopallo)

2003 Daegu, Johanna Lehtinen (yleisurheilu)

Suomalaiset tiistaina 2.7. (Suomen aikaa)

 

11.00 uimahypyt, 1m ponnahduslauta alkukilpailu ja välierä: Juho Junttila

Suomen joukkue ja Olympiakomitean kisasivut

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu