Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.07.2019 | Huippu-urheilu

Napoli 2019: Timi Vallioniemi avasi universiadien mitalitilin

Ampumaurheilija Timi Vallioniemi avasi tiistaina Suomen mitalitilin Napolin kesäuniversiadeissa. 22-vuotias loppilainen ampui hopeaa miesten skeetammunnassa.

Vallioniemen mitali on Suomen kesäuniversiadihistorian 40:s ja ensimmäinen ampumaurheilussa. Ammunta on nyt kahdeksas lajiryhmä, joka on ollut mitaleilla kesäuniversiadeissa.

Vallioniemi edustaa Ala-Hämeen Ampujia ja opiskelee Metropolia ammattikorkeassa. Hopeamitalistia valmentaa Jaakko Louhelainen ja hän on aiemmin saavuttanut mm. poikien joukkuekilpailun MM-hopeaa (2015) ja EM-hopeaa (2016). Lisäksi Vallioniemi on kaksinkertainen opiskelijoiden MM-kisojen mitalisti (2018).

Skeetin finaalissa nähtiin suomalaisista myös Samuli Ahokas. Samaa seuraa Vallioniemen kanssa edustava Ahokas opiskelee Tampereen ammattikorkeakoulussa. Ahokas oli finaalin kuudes.

20 finaalikiekon jälkeen Ahokas putosi 14 kiekolla ensimmäisenä jatkosta. Vallioniemi ampui kahden seuraavaan sarjaan täydet 10 kiekkoa varmistaen mitalin. Neljännen sarjan 8/10 riitti suomalaiselle ME-mies Vir Singh Bajwa Angadin (Intia) pudottamiseen pronssille. Loppuotteluun suomalainen lähti kahden kiekon takaa-ajoasemasta kyproslaiseen Nicolas Vasiliouhun ja sen päätyttyä 8-8 kruunattiin kyproslainen universiadivoittajaksi.

Alkukilpailussa Vallioniemi ampui 121 (25+24+24+25+23) ja Ahokas 121 (23+25+24+25+24).

Hopeamies oli ymmärrettävän tyytyväinen päiväänsä.

– Hyvä fiilishän tästä jäi pohjimmaiseksi tunteeksi. Peruskisa meni ihan odotetusti. Ihan paras kunto ei vielä ollut päällä, mutta sen verran isot kisat, että näihin syttyy aina. Finaalin alkuun (20 laukausta) karkasi kolme kiekkoa ja näytti kärki karkaavan. Sitten näin, että muillakin lipsui ja aloin kiristää tahtia. Siitä sitten muutamasta kaverista ohi ja hopealle.

Skeetvalmentaja Pentti Saari kommentoi kisatapahtumia tyytyväisenä.

– Hieno saavutus Timiltä. Molemmat ampujat pääsivät täällä tavoitteeseensa: Timi mitaleille ja Samuli finaaliin.

Universiadien päiväraportti julkaistaan myöhemmin tänään.

UNIVERSIADIEN AMUPUMAURHEILUN TULOSPALVELU