Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.07.2019 | Olympiakomitea

SM-viikko rakennetaan yhteistyössä – Vantaalla mukana yli 3000 tapahtumantekijää

Järjestyksessään neljäs SM-viikko järjestettiin Vantaalla 4.-7. heinäkuuta. Neljän päivän aikana yli 1000 urheilijaa mitteli 23 lajin suomenmestaruuksista maalla, vedessä ja ilmassa.

SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen on yhtä hymyä SM-viikon loppusuoralla.

– Yli kolmetuhatta ihmistä on ollut mukana tekemässä SM-viikkoa 2019 – urheilemassa, valmentamassa, rakentamassa puitteita tai välittämässä fiiliksiä. Iso kiitos ja kumarrus kaikille! Jokaista tarvitaan, jotta tämän kokoluokan tapahtuman saadaan vietyä tyylikkäästi maaliin.

Olympiakomitean koordinoima SM-viikko on järjestetty Vantaalla kaksi kertaa. Järjestelyistä vastasi KOKO Tapahtuma osuuskunta yhdessä lajien, Ylen ja Vantaan kaupungin kanssa.

– Vantaan kaupungin kanssa asiat ovat sujuneet hienosti ja SM-viikko rakentui jälleen hyvässä yhteistyössä. Tapahtuman urheilullinen sisältö suunnitellaan yhdessä lajiliittojen kanssa. Kilpailujen läpiviennistä lajit vastaavat apunaan omat toimitsijat ja vapaaehtoiset. SM-viikon hyvä tunnelma onkin pitkälti laji-ihmisten rakentamaa, kertoo Iiskola-Kesonen.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kiittelee SM-viikon ainutlaatuisuutta ja upeaa urheiluhenkeä.

– Upea urheilun ja liikunnan ilotulitus on saatu jälleen vietyä komeasti läpi. Vantaan kaupunki kiittää osallistujia, toimitsijoita ja järjestäjiä ainutlaatuisen urheilujuhlan tuomisesta kylään. Erityiskiitos liikuntapalveluiden henkilökunnalle sekä järjestäjille, erityisesti Hanna Iiskolalle ja hänen tiimilleen. Ammattilaisten kanssa on helppo onnistua!

Yle Urheilu on vahvasti mukana SM-viikolla. Tänä vuonna Yle välitti TV2:ssa sekä Yle Areenassa lähes ennätysmäärän tv-lähetyksiä, joista osa televisioitiin suorina.

– SM-viikko oli Ylen tiimille hauska ja haastava projekti. Uudet ja varsin erilaiset lajit sekä monet suorituspaikat tuovat omat haasteensa tapahtuman tv-tuotannolle. Onnistuimme mielestämme hyvin välittämään SM-viikon kisatunnelmat kotikatsomoihin, ja siitä osoituksena ovat myös hyvät katsojaluvut, kertoo Yle Urheilun tuottaja Johanna Rikman.

Suomalaisten urheiluhulluudesta kertoo varmasti se, että TV2:n viikon 27 TOP20-katsojalukulistalla oli peräti seitsemän SM-viikon lähetystä! Suurimmat yleisömäärät kotivastaanottimien ääreen keräsi, ehkä hieman yllättäen, lauantaina kisattu kädenväännön SM-kisa. Ensi kertaa mukana olleen lajin keskikatsojamäärä oli 179 000, enimmillään kisaa katsoi huikeat 294 000 katsojaa! Jousiammunnan keskikatsojamäärä oli sekin hieno 101 000. Eikä kriketin katsojamääräkään jäänyt paljoa jousiammunnasta, sitäkin seurasi keskimäärin 98 000 katsojaa.

SM-viikon vilinässä viihtynyt Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen oli tyytyväinen näkemäänsä.

– SM-viikko kehittyy vuosi vuodelta. Nyt tiedossa on jo seuraavien kahden vuoden järjestäjäkaupungit, mikä antaa lajeille mahdollisuuden pitkäjänteiseen oman lajin kehitystyöhön. Minua ilahduttaa myös lajien sitoutuminen SM-viikkoon. Esimerkiksi jousiammunta ja kriketti ovat olleet mukana ensimmäisestä vuoden 2016 SM-viikosta alkaen, Salonen kommentoi.

 

SM-viikko 2020 järjestetään Joensuussa 30.1.-2.2.2020.

 

Kuva: Tomi Hänninen