Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.07.2019 | Huippu-urheilu

Napoli 2019: Universiadeissa kultainen suomalaispäivä

Suomen mitalisaalis Napolin kesäuniversiadeissa nousi kaikkien aikojen ennätystä sivuten viiteen, kun perjantaina purjehtijat saavuttivat upeasti kultaa ja Miia Sillman taisteli yleisurheilun 7-ottelussa voittajaksi.

Miia Sillmanin loppupisteet olivat 6209 ja ne nostivat hänet myös kaikkien aikojen suomalaistilastossa neljänneksi Satu Ruotsalainen, Tiia Hautalan ja Tina Rättyän perään.

Sillman aloitti toisen kisapäivän hyppäämällä lähelle ennätystään pituutta 618, mutta keihäässä rävähti huima yli viiden metrin ennätysparannus 50,07. Päätöslajissa 800 metrillä Sillman tarkkaili kultataistossa Burkina Fason Marthe Koalaa ja kiri lopulta hänen ohi loppusuoralla. Koala hävisi lopulta kultanaiselle 88 pistettä.

– Vau! Vihdoin jaksoin josta kasin loppuun asti, tahdosta se on kiinni. 6209 pistettä tarkoittaa noin 300 pisteen ennätysparannusta. Tämä oli mun kauden pääkisa ja tässä mä onnistuin, Sillman iloitsi pimenneessä Napolin illassa.

LUE LISÄÄ: Miia Sillmanille universiadikultaa upealla ennätyksellä

Hertta Heikkinen oli 7-ottelussa neljäs pistein 5749.

Myös purjehduksessa voittojuhlat

Oskari Muhonen, Catharina Sandman, Cecilia Sandman ja Alexander Grönblom purjehtivat Suomelle universiadikultaa Napolissa. RS21-purjehduksessa suomalaisvenekunta oli finaalipäivänä suorastaan ylivoimainen napaten historiamme kolmannentoista kesäuniversiadien kultamitalin. Samalla purjehdusmitali oli Suomelle historian ensimmäinen.

Loppupisteissä Suomella oli seitsemän sijoituspistettä, Itävalta sai lopulta hopeaa 14:llä pisteellä ja Singapore pronssia 17:llä pisteellä.

Oskari Muhonen oli ylpeä venekunnasta ja koko viikon suorituksessa hymyillen auringon kanssa kilpaa Napolin purjehdusklubilla.

– Mehän ei olla treenattu kauheasti yhdessä. Hyvin tämä meni kaikkiaan, mutta totta kai pieniä säätöjä tuli väliin. Se kuuluu lajiin. Hitsauduimme hyvin yhteen viikon aikana.

LUE LISÄÄ: Purjehtijat toivat Suomen historian kolmannentoista kesäuniversiadikullan

 

Rebecca Gergalo esiintyi tyylikkäästi rytmisen voimistelun 4-ottelun toisenakin päivänä. Gergalon pisteet olivat keiloissa 17,850 ja nauhassa 15,400. Yhteispisteiksi muodostui 67,150. Keiloissa Gergalo oli 11:s, nauhassa 13:s ja yhteispisteissä 15:s.

Niko Saarinen otteli viimeisenä suomalaisena taekwondossa -63 kilon sarjassa häviten turkkilaiselle nuorten maailmanmestarille Dolmacilleerinomaisen tasokkaassa ottelussa 9-16.

Inga Linna heitti moukarin finaalissa kuudenneksi tuloksella 63,80.

Tiia Kuikka joutui keskeyttämään aamuvarhaisella käydyssä 20 kilometrin kävelyssä.

Universiadit jatkuvat vielä lauantaina ja sunnuntaina, mutta suomalaisurheilijoita ei ole enää mukana.

Universiadeja voi seurata suorina lähetyksinä valikoiduista lajeista FISU TV:stä https://fisu.vhx.tv/browse

Universiadit, Napoli 3.-14.7.2019

Suomen joukkue ja Olympiakomitean kisasivut

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu