Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.07.2019 | Huippu-urheilu

Napoli 2019: Viiden suomalaismitalin universiadit Napolissa

Sunnuntaina Napolissa päättyvät 30:nnet kesäuniversiadit sujuivat suomalaisittain mainiosti. Mitaleita voitettiin ennätysmäärä ja useat urheilijat hankkivat arvokasta suurkilpailukokemusta.

Suomi voitti Napolissa kaksi kultamitalia, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Kultaa saavuttivat RS21 -purjehdusjoukkue ja 7-ottelija Miia Sillman, jotka nostivat Suomen kaikkien aikojen kultamitalimäärän neljääntoista. Hopeaa voitti 100 metrin aidoissa Reetta Hurske ja skeetammunnassa Timi Vallioniemi. Pronssimitalille ylsi 1500 metrin juoksija Joonas Rinne. Lisäksi kymmenen urheilijaa sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon.

Aiemmin tänä vuonna suomalaisurheilijat saavuttivat Krasnojarskin talviuniversiadeissa 12 mitalia, joten vuosi on ollut Suomelle kaikkien aikojen menestyksekkäin universiadivuosi.

– Napolin universiadit päättyivät suomalaisten osalta huikeisiin tunnelmiin, kun saimme viimeisenä kisapäivänämme juhlia kahta kultamitalia. Urheilijamme onnistuivat kaiken kaikkiaan erinomaisesti, sillä Suomi on yltänyt viiteen kesäuniversiadimitaliin vain kahdesti aiemmin ja edellisestä kerrasta oli kulunut jo 44 vuotta. Erityisen tyytyväinen olen joukkueemme hyvään yhteishenkeen ja positiiviseen ilmeeseen paikoin haastavissakin olosuhteissa, joukkueen johtaja Jukka Tirri tiivistää.

– Universiadit on tärkeä, ja samalla yksi viimeisistä etapeista kohti kansainvälistä huippua urheilijoille, jotka ovat siirtyneet nuorten kilpailuista aikuisten sarjaan. Joukkueestamme löytyy useita esimerkkejä siitä, että korkeakouluopiskelun yhdistäminen tavoitteelliseen huippu-urheiluun on huolellisen suunnittelun ja joustavien opiskeluratkaisujen avulla mahdollista ja että parhaassa tapauksessa urheilu ja opiskelu tukevat toinen toistaan. Uskon että urheilijamme ovat saaneet täältä hienon kisaelämyksen lisäksi arvokasta oppia kokemuspankkiinsa, eväitä kehittyäkseen edelleen sekä intoa jatkaa harjoittelua ja kovaa työntekoa saavuttaakseen unelmansa, Tirri jatkaa.

Seuraavat kesäuniversiadit järjestetään Kiinan Chengdussa 8.-19. elokuuta 2021.

Suomen joukkue ja Olympiakomitean kisasivut

Kilpailujen tulospalvelu

Parhaat suomalaissijoitukset Napolin kesäuniversiadeissa

1. Purjehdus RS21: Oskari Muhonen, Catharina Sandman, Cecilia Sandman, Alexander Grönblom
1. Yleisurheilu, 7-ottelu: Miia Sillman
2. Yleisurheilu, 100 metrin aitajuoksu: Reetta Hurske
2. Ammunta, skeet: Timi Vallioniemi
3. Yleisurheilu, 1500 metriä: Joonas Rinne
4. Yleisurheilu, 7-ottelu: Hertta Heikkinen
4. Yleisurheilu, keihäänheitto: Teo Takala
5. Taekwondo, -67 kg: Jenna Partanen
6. Ammunta, skeet: Samuli Ahokas
6. Ammunta, trap: Vili Kopra
6. Yleisurheilu, moukarinheitto: Inga Linna
7. Taekwondo, liikesarjat: Christian Kamphuis
7. Judo, -63 kg: Alexandra Barton
7. Yleisurheilu, 3-loikka: Tuomas Kaukolahti
7. Yleisurheilu, moukarinheitto: Henri Liipola
9. Koripallo, miehet
9. Koripallo, naiset
9. Judo, -90 kg: Aatu Laamanen
9. Taekwondo, -57 kg: Helmi Härkönen
10. Taekwondo, liikesarjat parikilpailu: Linda Räkköläiinen ja Frans Salmi
10. Miekkailu, kalpa: Anna Salminen