Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.07.2019 | Huippu-urheilu

Baku 2019: Nuorten Olympiafestivaalit alkavat sunnuntaina – ensimmäisenä kisa-areenalle astuvat painijat

Olympiafestivaalien avajaisia vietetään sunnuntaina 21.7. Suomen joukkue marssii areenalle lipunkantajansa Kasperi Kauhasen johdolla. Kilpailutapahtumat pyörähtävät käyntiin jo ennen avajaisia, kun painijat pääsevät molskille sunnuntaina aamupäivällä.

Vuoden 2019 Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien kesäkisat järjestetään Bakussa, Azerbaidžanissa 21.-27.7. Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14-18 -vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Bakun kesäkisoissa on mukana noin 3000 nuorta urheilijaa 50 eri maasta.

Suomen EYOF-joukkueessa on 64 urheilijaa kuudessa eri lajissa: yleisurheilussa, uinnissa, telinevoimistelussa, painissa, judossa ja pyöräilyssä. Suomi on joukkueellaan yksi suurimmista mukana olevista maista. EYOF-kisojen avulla Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö haluaa tukea potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti Olympialaisia ja aikuisten arvokilpailuja.

– Meillä on matkassa mukana joukkueellinen iloisia ja innokkaita nuoria sekä kannustavia valmentajia. EYOF-kisoissa nuoret urheilijat saavat arvokasta kansainvälistä kokemusta monilajisista kisoista ja samalla he oppivat toimimaan osana kansainvälistä huippu-urheiluyhteisöä, kommentoi joukkueenjohtaja Sari Rimpiläinen.

Suomen lippua avajaisissa kantaa Kasperi Kauhanen

Kisojen avajaisia vietetään sunnuntai-iltana Bakun Crystal Hall -areenalla. Suomen lipunkantajana toimii Porvoon Weikkoja edustava painija Kasperi Kauhanen, 17. Lipunkantajan tehtävä oli hänelle iloinen yllätys ja kunnianosoitus.

– Otan ilomielin vastaan tämän tehtävän. On iso kunnia päästä näin isoihin kisoihin lipunkantajan rooliin. Avajaiset ovat varmasti näyttävä ja hieno tapahtuma, sanoo Kauhanen.

Painijoita on nähty lipunkantajan roolissa aikuisten arvokisoissa, kun Harri Koskela kantoi lippua Olympialaisten avajaisissa vuonna 1992 ja Jouko Salomäki vuonna 1988. Kauhanen liittyy väkivahvaan joukkoon, mutta ainakaan vielä kädet eivät tärise.

– Lajille tämä on myös hieno homma. Eiköhän myös voimat riitä ja jaksan lipun kantaa. Rennoin mielin valmistaudun tehtävään, Kauhanen naurahtaa.

Kauhanen painii Bakussa kreikkalais-roomalaiseen tyyliin 65-kiloisissa ja astelee molskille ensi viikon tiistaina.

– Mitalia lähden Bakusta tavoittelemaan ja uskon, että tulee kaikin puolin hyvä reissu. Hauskaa pidetään oman kisan jälkeen muiden Suomen edustajien kanssa ja kannustetaan suomalaisia mitaleille, lopettaa Kauhanen.

– Olympiafestivaalien isäntämaa saa valita yhden lajin kisoihin vakiolajien lisäksi. Järjestäjän valinta oli tällä kertaa paini ja siksi painijan valinta lipunkantajaksi oli myös meille luonteva vaihtoehto. Halusimme näin kunnioittaa myös Suomen vahvoja painiperinteitä, kertoo Rimpiläinen.

Suomalaiset EYOF-kisoissa sunnuntaina 21.7.

EYOF- Kisatapahtumat alkavat suomalaisittain jo ennen virallisia avajaisia, kun painissa ratkaistaan kevyimpien painoluokkien mitalit poikien kreikkalais-roomalaisessa painissa sekä vapaapainissa. Kreikkalais-roomalaisessa painissa Suomea edustaa Akseli Erkkola alle 55-kiloisissa ja vapaapainissa Roni Nevalainen samassa painoluokassa.

(ajat Suomen aikaa)

9:30-12:30 paini, pojat, karsintaottelut: Akseli Erkkola -55 kg, Roni Nevalainen -55 kg.

15:00-16:30 paini, pojat, finaaliottelut.

 

Yhteystiedot:

Joukkueen johtaja Sari Rimpiläinen, 040 627 6117, sari.rimpilainen@olympiakomitea.fi

Joukkueen tiedottaja Mari Lohisalo, 040 767 9925, mari.lohisalo@olympiakomitea.fi

Olympiakomitean viestintäpäällikkö Mika Noronen, 040 504 8714, mika.noronen@olympiakomitea.fi (kotimaassa)

 

Olympiakomitean kisasivut

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Kisatapahtuminen live stream (niissä lajeissa, joissa kisajärjestäjä sen tarjoaa)

 

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin:                            

Internet: Olympiakomitean Baku 2019 -uutiset

Facebook: https://www.facebook.com/OlympicTeamFinland

Twitter: https://twitter.com/OlympicTeamFI

Instagram: https://www.instagram.com/olympicteamfinland/

 

Suomen joukkueen yhteiset some-tunnisteet ovat:

#Baku2019Fi

#OlympicTeamFi