24.07.2019 | Huippu-urheilu

Baku 2019: Uimarit hyvässä finaalivauhdissa

Bakun kisa-altaassa tehtiin tänään historiaa, kun Suomen joukkue ui ensimmäistä kertaa EYOF-kisojen finaaliin poikien 4 x 100 metrin vapaauintiviestissä ajalla 3.30,98. Finaalissa joukkue pisti parastaan ja nipisti ajasta vielä muutamia kymmenyksiä. Kello pysähtyi aikaan 3.30,55 ja joukkueen sijoitus oli 8:s. Joukkueessa uivat Lassi Haimi, Danil Seksenov, Aleksi Koprinen ja Lari Tumanoff.

Aleksi Koprinen nähtiin illalla myös henkilökohtaisessa finaalissa. Hän raivasi tiensä eilen alkuerien ja semifinaalin upean henkilökohtaisen ennätyksen kautta 200 metrin sekauintifinaaliin.

– Olen tyytyväinen kuudenteen sijaan, vaikka finaalissa ei tullutkaan ihan yhtä hyvää aikaa kuin eilen. Ennätys parani silti näissä kisoissa ja nyt vaan kovaa eteenpäin, toteaa Koprinen.

Petra Ansarannan 200 metrin vapaauinnin alkuerävauhti riitti illan semifinaaleihin, joissa hänen sijoituksensa oli 12:s omalla ennätysajallaan 2.04,76. Irene Mäkilän aika samalla matkalla oli 2.11,57 ja sijoitus 41:s.

Toinen illan semifinaaleihin kauhonut oli Aino Hinkka 100 metrin perhosuinnissa. Semifinaaleissa hänen sijoituksensa oli 16:s omalla ennätysajallaan 1.03,31. Lotta Pälsin sijoitus 100 metrin perhosessa oli 32:s ajalla 1.05,16.

Poikien 200 metrin selkäuinnissa Aku Kaila ui sijalle 24 ajan ollessa 2.12,58.

Tyttöjen 4 x 100 metrin viestijoukkue hylättiin vaihtorikkeen vuoksi.

Kellgren kiekkofinaalissa kahdeksanneksi

Kiekonheiton finaalissa Patricia Kellgren heitti ensimmäisellä heitollaan lukemat 45,17 metriä ja sijoittui kahdeksanneksi.

– Kilpailuna tämä oli hyvä, koska pääsin yli kisajännityksestä. Tulos on silti pettymys, Slovakian viimeistelyleirillä tehdyt hyvät viimeistelyharjoitukset antoivat odottaa parempaa tulosta, kommentoi Kellgren.

Niilo Mustalahti juoksi 200 metrin finaaliin uudella ennätysajallaan 21,80. Anna Pursiainen karsiutui tyttöjen samalla matkalla. Hänen aikansa oli 24,84 ja sijoitus 12:s.

Saga Vanninen aloitti urakkansa 7-ottelussa ja johtaa ottelua ensimmäisen päivän jälkeen pisteillä 3614.

Nea Lento selvitti helposti kolmiloikan karsinnan tuloksellaan 12,50. Myös Arttu Härkönen jatkaa finaaleihin moukarituloksella 61,17.

Tuure Haapanen joutui jäämään pois illan 1500 metrin finaalista sairastumisen vuoksi.

Telinevoimistelussa tyttöjen joukkuekisa ja karsinnat

Telinevoimistelussa kisattiin tyttöjen joukkuekilpailu sekä telinekohtaiset karsinnat. Suomen tytöt suoriutuivat upeasti kahden tytön voimin Maisa Kuusikon jäätyä pois loukkaantumisen vuoksi. Joukkuekisassa Suomen sijoitus oli 23:s. Henkilökohtaisessa 4-ottelussa Malla Montell kokosi 45.950 pistettä sijoituksen ollessa 41:s. Ilona Kossilan 42.800 pistettä riitti sijalle 66.

Kukaan voimistelijoista ei jatka 4-ottelun finaaliin. Kaikki karsiutuivat myös telinekohtaisista finaaleista.

– Oli onnistunut kilpailu ja kokonaisuudessaan mahtava kokemus. Tämä oli minulle toinen podium-kisa. Podiumilla lähtee aina paljon paremmin, kun alusta on erilainen ja teinkin kolmella telineellä kansainväliset ennätyspisteeni. Oli tosi kivaa kisata kovien maiden kanssa, kertoo Malla Montell.

– Olen tyytyväinen kisaan. Pisteet jäivät vähän matalaksi, mutta sain tehtyä ehjän 4-ottelun. Kisaan vielä vuoden junnuissa ja ensi kaudelle haen lisää puhtautta ja vaikeutta sarjoihin. Myös minulle tämä oli toinen podium-kisa, oli tosi kiva kisata, täydentää Ilona Kossila.

Viides kilpailupäivä suomalaisittain vilkas

Yleisurheilussa vuorossa on tukku finaaleja ja suomalaisittain riittää jännitettävää. Uimarit jatkavat myös urakkaansa ja pyöräilyssä on vuorossa maantieajot. Judossa Suomelta nousevat kisa-areenalle Pihla Salonen alle 52-kiloisissa ja Erika Vauhkonen alle 57-kiloisissa. Huomenna otellaan myös alle 73-kiloisten poikien ottelut, mutta Suomen Zico Azizia ei tatamilla nähdä. Hänen kisamatkansa peruuntui loukkaantumisen takia.

Judo:

9:30-13:45       -52 kg, -57 kg: Pihla Salonen (-52 kg), Erika Vauhkonen (-57 kg)

15:30-17:00     Finaalit

Yhteystiedot:

Joukkueen johtaja Sari Rimpiläinen, 040 627 6117, sari.rimpilainen@olympiakomitea.fi
Joukkueen tiedottaja Mari Lohisalo, 040 767 9925, mari.lohisalo@olympiakomitea.fi
Olympiakomitean viestintäpäällikkö Mika Noronen, 040 504 8714, mika.noronen@olympiakomitea.fi (kotimaassa)

Olympiakomitean kisasivut

Kisajärjestäjien sivut ja tulospalvelu

Kisatapahtuminen live stream (niissä lajeissa, joissa kisajärjestäjä sen tarjoaa)

Suomen joukkueen tunnelmia, uutisia ja tuloksia kerrotaan seuraavissa kanavissa, joista ne ovat vapaasti lainattavissa journalistisiin tarkoituksiin:

Internet: Olympiakomitean Baku 2019 -uutiset