26.07.2019 | Huippu-urheilu

Baku 2019: Vivian Suominen Bakussa keihäshopealle

Suomalaisille keihäsperinteille saatiin uusi jatkaja, kun Vivian Suominen toi Suomelle kuudennen mitalin nuorten olympiafestivaaleilta. Hänen sarjansa pisimmälle kantaneella heitolla oli mittaa 56,24 metriä. Suominen johti kisaa pitkään, mutta viimeisellä kierroksella puolalainen Gabriela Andrukonis kiskaisi 58,77 ja ohitti sillä suomalaisen.

– Ihan loistava fiilis. Voittoa koitin tietysti lähteä hakemaan, mutta sitä ei ihan tullut. Alkuun oli vähän vaikeata, oli vähän ongelmia keihään hallinnan kanssa, mutta heittäminen tuntui kuitenkin superhyvältä, iloitsi Suominen.

Suominen edustaa Helsingfors IFK:ta ja hänen henkilökohtainen valmentajansa on Ilpo Hanhisalo.

Eilen pituuspronssia voittanut Nea Lento hyppäsi tänään kolmiloikan finaalissa. Hänen sijoituksensa oli 5:s ja pisimmälle kantaneella hypyllä oli mittaa 12,62.

Miika Lahtonen karsiutui kiekonheiton finaalista heitettyään 50,55. Hän urakoi illan mittaan toistamiseen kuulantyönnön finaalissa, jossa sijoituksena oli 12:s ja tulos 16,32.

Heta Veikkola oli 8:s 5000 metrin kävelyssä ja kellotti ajakseen 24.43,59.

Molemmat viestijoukkueet karsiutuivat ruotsalaisviestien finaalista. Poikien aika oli 2.12,43 ja sijoitus 12:s. Suomen joukkueessa juoksivat Ville Toivonen, Alexander Björkgren, Niilo Mustalahti ja Eemil Porvari. Tyttöjen viestissä juoksivat Tanja Kokkonen, Anna Pursiainen, Aada Aho ja Johanna Kylmänen. He suoriutuivat aikaan 2.12,43 sijoittuen 10:ksi.

Suomalaisuimareilla onnistunut päätös kisaviikolle

Uinnissa jännitettiin suomalaisittain kahta finalistia, kun Petra Ansaranta selvitti tiensä 200 metrin sekauintifinaaliin ja Lassi Haimi ui 200 metrin vapaauintifinaalissa. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Ansaranta, joka kiri finaalissa viidenneksi uudella upealla ennätysajallaan 2.20,04. Lassi Haimi jäi finaalissa niukasti semifinaaliajastaan ja sijoittui 6:ksi ajalla 1.52,00.

– Hyvältä tuntuu, meni kokonaisuudessaan hyvin. Selkäuinti lähti hyvin ja tuntui helpoimmalta. Se on tällä kaudella kulkenut, Ansaranta kommentoi.

Aamupäivällä Dina Sadojevic Jelacik ui 50 metrin pikamatkan aikaan 27,40 ja Jenna Pulkkinen saman matkan aikaan 27,50. Aleksi Koprisen viimeinen kisastartti oli 400 metrin selkäuinti, joka taittui aikaan 4.38,92.

Judokisat päätökseen tänään

Judossa Lotta Vahe sai vastaansa Venäjän Elizaveta Postinikovan. Vahen tie katkesi, kun Postnikova onnistui ipponissa ajassa 1:59. Hänen lopullinen sijoituksensa oli 10:s.

– Oli mahtava kisafiilis ja kaikki tuntui menevän just niin kuin pitää. Olin ihan varma, että tulen voittamaan ja olin ihan liekeissä, mutta matsissa keskityin jotenkin sitten vaan yhteen asiaan ja muut tärkeät asiat jäivät huomioimatta. Vähän jäi harmittamaan, mutta olen iloinen, että olen päässyt tänne asti ja päässyt kokemaan tällaista, Vahe kertoo.

Suomalaistuloksia EYOF-kisoissa Bakussa 26.7.:

Yleisurheilu:
Keihäänheitto, finaali: 2. Vivian Suominen 56,24
Kolmiloikka, finaali: 5. Nea Lento 12,62
Kiekonheitto, karsinta: 13. Miika Lahtonen 50,55
Ruotsalaisviesti, karsinta, pojat: 12. Suomen joukkue (Ville Toivonen, Alexander Björkgren, Niilo Mustalahti, Eemil Porvari) 2.02,02
Ruotsalaisviesti, karsinta, tytöt: 10. Suomen joukkue (Tanja Kokkonen, Anna Pursiainen, Aada Aho, Johanna Kylmänen) 2.12,43

Viimeisenä kilpailupäivänä yleisurheillaan

EYOF-kisojen viimeinen kisapäivä on lauantai 27.7. Suomalaisittain jäljellä on neljä finaalia.