Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.08.2019 | Huippu-urheilu

Huippu-urheilun viikkokatsaus, heinäkuu 2019: Yleisurheilussa paukkuivat SE-tulokset ja MM- ja olympiarajat

Huippu-urheilun viikkokatsaus on tällä kertaa poikkeuksellisesti koko heinäkuun kattava kuukausikatsaus. Useassa lajissa oli ohjelmassa arvokilpailuja. Yleisurheilussa paukkuivat MM- ja olympiarajojen lisäksi myös Suomen ennätykset.

Kesäolympialajit

Ampumaurheilu: Heinäkuussa ei ollut olympiapaikkoja jaossa, mutta haulikkolajien maailmanmestaruuksista kilpailtiin Italiassa. Yleisessä sarjassa parhaat sijoitukset nappasivat Marika Salmi (17:s naisten trapissa) ja Eetu Kallioinen (19:s miesten skeetissä). Pojissa Matias Koivu saavutti trapin MM-hopeaa paitsi henkilökohtaisessa kilpailussa myös joukkuekilpailussa Teemu Ruutanan ja Patrik Nummelan kanssa. Koivu oli lisäksi 15:s nuorten maailmancupissa Saksassa, jossa Sami Aaltonen ylsi skeetin finaaliin ja viidennelle sijalle. Kiväärilajeissa parasta antia olivat Riku Koskelan 21:s sija pienoiskiväärin asentokilpailussa sekä Jenna Kuisman 22:s ilmakiväärissä. Universiadeissa Napolissa huomattavimmasta ampumasaavutuksesta vastasi Timi Vallioniemi, joka ampui skeetissä hopeaa. Lisäksi Samuli Ahokas ylsi kuudenneksi skeetissä ja Vili Kopra trapissa. Kotimaassa nähtiin heinäkuussa kolme SE-tulosta: Emmi Hyrkäs ampui Salossa pienoiskiväärin asentokilpailun finaali-SE:n 454,6 ja Cristian Friman samassa kilpailussa poikien peruskilpailun SE-tuloksen 1174. Heidi Hämäläinen puolestaan pudotti SE-lukemat 120 kiekkoa skeetin peruskilpailussa Ilomantsissa. Jo viikkoa aiemmin Mikkelissä Hämäläinen rikkoi 118 kiekkoa, joten varmuuttakin löytyy.

Beach volley: Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen eivät yltäneet pudotuspelikaavioon MM-kisoissa Hampurissa, joten tuloksena oli jaettu 33:s sija. Kovissa viiden tähden turnauksissakaan menestys ei ollut toivottua; Gstaadissa parin tie tyssäsi alkulohkoon (sijoitus jaettu 25:s) ja Wienissä karsintojen toiselle kierrokselle. Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen kokivat Wienissä saman kohtalon, eivätkä he olleet Gstaadissa mukana. Espinhon neljän tähden turnauksessa Lahti-Liukkonen ja Parkkinen ylsivät jaetulle yhdeksännelle sijalle, karsintojen kautta pääsarjaan päässeet Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen puolestaan jaetulle sijalle 17. Jyrki Nurminen ja Santeri Sirén ylsivät heinäkuussa kahden tähden turnauksessa Kiinassa yhdeksänneksi ja kolmen tähden turnauksessa Edmontonissa jaetulle 25. sijalle.

Golf: Mikko Korhonen läpäisi cutin ja sijoittui 63:nneksi kauden viimeisessä major-turnauksessa, The Openissa heinäkuun puolenvälin jälkeen. Heinäkuussa pelattiin myös kaksi rahakasta Euroopan kiertueen osakilpailua. Kalle Samooja oli parhaana suomalaisena 20:s rahakkaassa Scottish Open -turnauksessa Euroopan kiertueella. Myös Korhonen läpäisi cutin ollen 48:s. Tapio Pulkkanen ja Kim Koivu sen sijaan karahtivat cutiin sekä Irish että Scottish Openissa. Challenge Tourilta heinäkuun mainittavin saavutus oli Oliver Lindellin neljäs sija Itävallan osakilpailussa. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna pelataan haastajakiertuetta Vierumäellä. Noora Komulainen selvitti karsintojen kautta tiensä viikonloppuna pelattavaan major-turnaukseen, British Openiin.

Jousiammunta: Antti Vikström ylsi kahdella pudotuserän voitollaan jaetulle sijalle 57 Berliinin maailmancupissa. Kilpailu käytiin heti Minskin Euroopan kisojen jälkeen, minkä takia Suomeltakin oli mukana vain kolme tähtäinjousiampujaa.

Judo: Heinäkuu oli GP-tasolla kiireinen kuukausi, kun ohjelmassa oli Montréalin, Budapestin ja Zagrebin turnaukset. Emilia Kanerva ylsi ainoana suomalaisjudokana yhteen otteluvoittoon Zagrebin turnauksessa. Aatu Laamanen otti kolme otteluvoittoa universiadeissa Napolissa ja sijoittui alle 90-kiloisissa yhdeksänneksi. Samalle sijalle ylsi Alexandra Barton. Oskari Mäkinen ylsi viidennelle sijalle heinäkuun lopulla käydyssä Berliinin alle 21-vuotiaiden Euroopan Cupin osakilpailussa.

Miekkailu: Niko Vuorinen oli parhaana suomalaismiehenä 42:s kalpamiekkailun MM-kisoissa Unkarissa. Myös Tatu Nuotio (58:s) selviytyi 64-kaavioon.

Nykyaikainen viisiottelu: Laura Salminen oli kuudes ja Eevi Bengs 26:s heinäkuun alussa käydyssä kansainvälisessä kilpailussa Valko-Venäjällä.

Olympiasoutu: Robert Ven souti B-finaalin neljänneksi, eli kokonaistuloksissa kymmenenneksi Rotterdamin maailmancupissa. Eeva Karppinen voitti naisten yksikössä C-finaalin sijoittuen 13:nneksi. Kyseinen kaksikko edustaa Suomea myös Itävallan MM-kisoissa elokuun lopulla.

Paini: Arvi Savolainen paini vakuuttavaan sarjavoittoon 97-kiloisissa Madridin GP-kilpailussa. Myöhemmin heinäkuussa Tuomas Lahti taipui pronssiottelussa 130-kiloisissa Oleg Karakajev -turnauksessa Valko-Venäjällä. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna on ohjelmassa perinteinen GP-turnaus Saksassa, jossa on mukana koko Suomen kreikkalais-roomalaisen kärkikaarti mukaan lukien sekä Savolainen että Elias Kuosmanen 97-kiloisissa. Jere Heino on puolestaan vapaapainiturnauksessa Puolassa.

Painonnosto: Teemu Roininen edusti Suomea Tokion olympiakisojen esikisassa. Yhteistulos 343 kiloa riitti kuudenteen sijaan yli 109-kiloisissa. Laura Liukkonen nosti puolestaan Lohjalla yhteistuloksen 180 kiloa, joka rikkoo tulosrajan syyskuun MM-kisoihin 59-kiloisissa. Meri Ilmarisella jäi Lohjalla tempauksen avausraudat (90 kg) nostamatta hyväksytysti.

Purjehdus: Tuula Tenkanen oli pitkään kiinni mitalissa, mutta päätöslähdön epäonnistuminen pudotti hänet kahdeksanneksi laser radial -luokan MM-regatassa Japanissa. Monika Mikkola oli 13:s. Kaarle Tapper oli puolestaan 19:s laser standard -luokan MM-kilpailussa. Oskari Muhonen saavutti jo toisen kerran urallaan finnjollan alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Muhosen komeaa heinäkuuta täydensi Napolin kesäuniversiadeissa saavutettu RS21-luokan kultamitali yhdessä Catharina Sandmanin, Cecilia Sandmanin ja Alexander Grönblomin kanssa.

Ratsastus: Suomalaisia oli runsaasti ratsastamassa viiden ja neljän tähden kilpailuissa heinäkuun aikana. Esteratsastaja Juulia Jyläs ylsi parhaimmillaan kolmanneksi viiden tähden kilpailuissa Sveitsin Asconassa. Kouluratsastaja Henri Ruoste puolestaan ylsi sijoille 19 ja 25 Aachenissa ratsullaan Rossetti. Neljän tähden kilpailuissa Leudelangessa kouluratsastaja Terhi Stegars otti kaksi kolmossijaa Thai Peen kanssa.

Rullalautailu: Lizzie Armanto taiteili kolmanneksi Vans Park Seriesin osakilpailussa Kanadassa heinäkuun puolessavälissä. Tulevana viikonloppuna käydään Minneapolisissa X Games -tapahtuma, jonne Armanto on saanut kutsun.

Sulkapallo: Airi Mikkelä eteni toiselle kierrokselle BWF Super Tour 100 -tason turnauksessa Venäjällä. Kalle Koljonen ylsi edeltävällä viikolla välieriin asti pykälää pienemmässä turnauksessa Venäjällä kaataen matkalla kaksi TOP80-pelaajaa. Iikka Heino voitti jo toisen kerran tänä vuonna TOP50:een kuuluvan Intian Subhankar Deyn, mutta tie tyssäsi 3. kierroksella maailmanrankingissa sijalla 355 olevalle nuorelle venäläiselle. Mikkelä oli mukana myös tässä turnauksessa, edeten niin ikään toiselle kierrokselle.

Taekwondo: Kotimaisia kärkiottelijoita oli mukana Napolin universiadeissa. Jenna Partanen ylsi parhaana puolivälieriin saakka 67-kiloisissa.

Tennis: Henri Kontinen eteni John Peersin kanssa puolivälieriin kauden kolmannessa grand slam -turnauksessa, Wimbledonissa. Otto Virtanen loukkaantui poikien kaksinpelin avauskierroksella ja joutui vetäytymään myös nelinpelistä. Challenger-tasolla Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara voittivat ensimmäistä kertaa parina pelatessaan nelinpelitittelin Hollannissa. Heliövaara eteni välieriin asti seuraavalla viikolla Tampereella – tällä kertaa parinaan Patrik Niklas-Salminen. Ruusuvuori pelasi kaksinpelissä kolmella perättäisellä viikolla Challenger-turnaukset – parasta menestys oli Tampereella, jossa hän ylsi 16 parhaan joukkoon. Niklas-Salminen pääsi samaan vaiheeseen asti Tampereella vuoden ensimmäisessä Challenger-tason kilpailussaan. Heliövaara pelasi kaksinpeliä vain Tampereella, jossa lähtö tuli avauskierroksella. Oona Orpana oli ensimmäistä kertaa mukana W60-tason ITF-turnauksessa Prahassa; kaksinpelissä taival katkesi 2. karsintakierroksella, mutta nelinpelissä vasta pääsarjan puolivälierissä. W25-tasolla Italian Biellassa tappio tuli heti kaksinpelin avauskierroksella, Tshekin Olomoucissa kaksinpelissä toisella kierroksella ja nelinpelissä puolivälierissä. Anastasia Kulikova juhli W15-tason turnausvoittoja kaksinpelissä Tampereella ja nelinpelissä Pärnussa. Tampereelta oli tulla jättipotti, sillä Kulikova eteni myös nelinpelissä finaaliin. Tällä viikolla Heliövaara pelaa Challengeria Kiinassa, Orpana W15-tasolla Belgiassa ja Kulikova Savitaipaleella.

Triathlon: Henrik Goesch oli kolmanneksi nopein Euroopan Cupin sprinttimatkalla Viron Tartossa.

Uimahypyt: Lauren Hallaselkä otti parhaan suomalaissijoituksen Gwangjun MM-kisoissa, kun hän oli metrin ponnahduslaudalla 30:s. Roosa Kanerva oli samassa kisassa 34:s. Olympialajeissa edustajana oli Nea Immonen kolmen metrin ponnahduslaudalla, jossa tuloksena oli sija 38.

Uinti: Ida Hulkko vastasi Suomen ainoasta pistesijasta Gwangjun MM-kisoissa; aika 31,23 riitti 50 metrin rintauinnin MM-finaalissa kahdeksanteen sijaan. Parhaan aikansa Hulkko ui jo alkuerissä (30,72). Satasella Hulkon vauhti riitti alkuerissä sijaan 19 ajalla 1.08,34. Välieriin asti ylsivät Mimosa Jallow 50 metrin selkäuinnissa (14:s ajalla 28,10) ja 16-vuotias Laura Lahtinen (ainoana suomalaisena olympialajeissa) 200 metrin perhosuinnissa (15:s ajalla 2.10,78). Lahtinen rikkoi Suomen ennätykset paitsi 200 metrin perhosuinnissa (alkuerissä 2.10,39) myös 400 metrin vapaauinnissa (4.16,43). Yhä ainoana suomalaisuimarina Tokion olympiarajan rikkonut Matti Mattsson ylsi 200 metrin rintauinnissa sijalle 33 ajalla 2.13,80, MM-finaalipaikkaa 50 metrin vapaauinnissa puolustanut Ari-Pekka Liukkonen oli puolestaan leipälajissaan 21:s ajalla 22,33. Naisten 4 x 100 metrin sekauintiviestijoukkue ylsi 18:nneksi.

Lahtinen oli kovin suomalaisnimi myös aiemmin heinäkuussa käydyissä alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Kazanissa. 200 metrin perhosuinnissa tuli EM-pronssia ajalla 2.11,14. Lisäksi reissusta irtosi finaalipaikat 200 metrin rintauinnista (neljäs NSE-ajalla 2.26,89) ja 50 metrin rintauinnista (kahdeksas ajalla 31,90). Välierätasolle ylsivät myös Siiri Einiö 50 metrin rintauinnissa ja Mia Pentti 50 metrin selkäuinnissa.

Voimistelu: Rebecca Gergalo oli 15:s rytmisen neliottelussa Napolin universiadeissa. Vielä paremmin sijoittui Maija Leinonen, joka oli 11:s telinevoimistelun neliottelussa.

Yleisurheilu: Takana on vilkas heinäkuu. Tokion olympiarajan rikkoivat – samassa juoksussa Joensuussa – Annimari Korte (12,72) ja Reetta Hurske (12,78) sadan metrin aidoissa. Korte on juossut kolme viimeisintä juoksuaan alle 12,90:n. Nooralotta Neziri joutui jättämään kyseisen startin väliin vamman vuoksi, mutta hänelläkin heinäkuuhun mahtui muun muassa Lontoon Timanttiliiga, jossa kellot pysähtyivät aikaan 12,97. Timanttiliiga-kutsun sai myös Toni Kuusela, joka heitti tuloksen 74,32 Monacossa. Keihäskuukausi oli hivenen vaisumpi, kun Tero Pitkämäen lisäksi Oliver Helander oli sivussa kilpakentiltä heinäkuussa. 80 metriä ylittivät Antti Ruuskanen (80,79 Joensuussa), Lassi Etelätalo (80,72 Joensuussa) ja Kuusela (80,06 Tampereella). Kortteen lisäksi SE-tuloksen teki Ella Junnila hyppäämällä korkeutta 195 Tampereella kuun alussa. Olympiarajaa (9.30,00) lähestyy myös Dohan MM-rajan selvittänyt Camilla Richardsson esteissä; ennätys parantui ensin Ranskassa muotoon 9.38,93 ja vielä Joensuussa muotoon 9.35,27. Hassumpaa ei ole Topi Raitasenkaan vauhti, sillä esteet kulkivat Lapinlahdella 8.22,76 ja sileä kolmitonninen Joensuussa 7.52,82. Pitkään polvivammojen kanssa paininut Aleksi Jaakkola alkaa päästä vauhtiin, sillä moukari lensi jo mittaan 73,76 Töysässä 19. heinäkuuta. Muita tulospoimintoja heinäkuulta: Kristian Pulli pituutta 788 Jämsässä, Oskari Lehtonen 200 metriä 20,83 Joensuussa ja Elmo Lakka 110 metrin aidat 13,62 Weinheimissa, millä irtosi kilpailun voitto.

Heinäkuuta värittivät ennen kaikkea nuorten arvokisat. Gävlessä kilpailtiin alle 23-vuotiaiden EM-kisat, joista ainoan suomalaismitalin toi korkeuspronssin tuloksella 192 napannut Ella Junnila. Pistesijoille ylsivät Wilma Murto (viides seipäässä), Aaron Kangas (viides moukarissa), Lotta Kemppinen (kuudes satasella), Krista Tervo (kuudes moukarissa), Aleksi Jaakkola (seitsemäs moukarissa), Viivi Lehikoinen (seitsemäs pitkissä aidoissa), Toni Keränen (seitsemäs keihäässä), Lassi Saarinen (kahdeksas keihäässä) ja Helena Leveelahti (kahdeksas kiekossa). Taika Koilahti jäi pituuden finaalissa ilman tulosta ja Maria Huntington keskeytti seitsenottelun, minkä takia pari hyvää mitalimahdollisuutta ei konkretisoitunut. Boråsissa kilpailtiin puolestaan alle 20-vuotiaiden EM-mitaleista, ja sielläkin pari mitalimahdollisuutta karkasi, kun Saga Andersson jäi ilman tulosta seipäässä ja karsinnan voittanut Sara Killinen moukarissa. Mitalikantaan osui Arttu Mattila, jonka tulos 212 riitti korkeuden pronssiin. Euroopan nuorten olympiafestivaaleilta mitaleita tuli peräti kuusi kappaletta: Saga Vanninen (seitsenottelu) ja Silja Kosonen (moukari) toivat kultaa, Juho Alasaari (seiväs), Vivian Suominen (keihäs) ja Johanna Kylmänen (100 m) hopeaa ja Nea Lento (pituus) pronssia. Yleisurheilumitaleita tuli kolme myös Napolin universiadeista: Miia Sillmanin ennätys 6209 riitti seitsenottelun kultamitaliin, minkä lisäksi Reetta Hurske toi hopeaa pika-aidoista ja Joonas Rinne pronssia tonnivitoselta. Elokuu lähtee käyntiin Kalevan kisoilla Lappeenrannassa.

Talviolympialajit

Mäkihyppy: Kesä-GP:t käynnistyivät heinäkuussa. Suomi avasi joukkuemäessä kymmenennellä sijalla Wislassa joukkueella Niko Kytösaho, Arttu Pohjola, Eetu Nousiainen ja Antti Aalto. Aalto selviytyi ainoana Wislan henkilökohtaiseen kilpailuun sijoittuen 41:nneksi. Hinterzartenissa Arttu Pohjola oli 44:s. Hinterzartenissa mukana olivat myös naiset, ja Julia Kykkänen hyppäsi pisteille sijoittuen 29:nneksi.

Ei-olympialajit

Ammattinyrkkeily: Gerald Washington tyrmäsi Robert Heleniuksen kahdeksannessa erässä Minneapolisissa käydyssä raskaansarjan kamppailussa. Tappio oli Heleniukselle ammattilaisuran kolmas. Eva Wahlström puolustaa WBC-liiton ylemmän höyhensarjan mestaruusvyötään Las Vegasissa perjantaina Yhdysvaltain Ronica Jeffreytä vastaan.

Darts: Heinäkuussa heitettiin PDC Tourilla yksi viikonloppu Barnsleyssa. Marko Kantele eteni toisessa osakilpailussa toiselle kierrokselle. Viikonloppuna kilpaillaan Hildesheimissa.

 Formula 1: Heinäkuussa ohjelmassa olivat Ison-Britannian ja Saksan GP-kilpailut. Silverstonessa Valtteri Bottas ajoi toiseksi ja Kimi Räikkönen kahdeksanneksi. Hockenheimissa Räikkönen oli 12:s ja Bottas joutui keskeyttämään ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Tulevana sunnuntaina ajetaan vielä Unkarin GP ennen vajaan kuukauden kilpailutaukoa.

Formula 1 -veneet: Filip Roms ajoi maaliin 11:ntenä ja Sami Seliö 13:ntena kauden toisessa MM-osakilpailussa Ranskassa.

Keilailu: Heinäkuussa keilattiin kolmen Euroopan kiertueen osakilpailun pötkö, kun peräjälkeen olivat Madridin, San Marinon ja Saksan osakilpailut. Kolme nuorta suomalaista oli tasaisessa iskussa; Tomas Käyhkö nappasi sijoitussarjan 26-39-13, Teemu Putkisto 27-9-20 ja Niko Oksanen 29-10-38.

Pyöräsuunnistus: MM-kisat Tanskassa on saatu käyntiin. Suomen mitalitili aukesi tiistaina, kun Marika Hara otti pronssin naisten keskimatkalta. Pistesijoille ajoivat sprintissä Jussi Laurila (neljäs), Hara (neljäs) ja Henna Saarinen (viides) sekä keskimatkalla Pekka Niemi (kuudes) ja Laurila (seitsemäs). Pitkällä matkalla Indrid Stengård ja Samuel Pökälä ottivat nelossijat, Hara ja Niemi kasisijat. Viikonloppuna kilpaillaan vielä massalähdöissä ja viesteissä.

Ralli: Heinäkuussa MM-sarja oli tauolla, mutta heti elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajetaan MM-pisteistä Jyväskylässä.

Rallicross: Niclas Grönholm ajoi viidenneksi ja kausidebyyttinsä supercar-luokan MM-sarjassa tehnyt Jere Kalliokoski 12:nneksi Ruotsin MM-osakilpailussa heinäkuun alussa. RX2-luokassa Jesse Kallio jatkoi podium-putkeaan kolmossijalla, ja Sami-Matti Trogen oli neljäs. MM-sarjaa jatketaan viikonloppuna Kanadassa.

Squash: Kesä on ollut kiertueella hiljaisempaa aikaa. Matias Tuomi kävi pelaamassa challenger tour 30 -tason turnauksen Dohassa pudoten avauskierroksella.

Paralympialajit

Ampumaurheilu: Tokion paralympiapaikan jo lunastanut Jarkko Mylly oli ampumassa IPC:n maailmancupia Kroatian Osijekissa. Ilmakiväärin makuukilpailussa Myllyn pisteet 628,7 riittivät sijaan 19, pienoiskiväärillä hän oli puolestaan 27:s pistein 605,8.

Istumalentopallo: Suomen naiset tavoittelivat EM-mitaleita Unkarissa heinäkuun puolenvälin tienoilla. Mitalipeleihin ei puhti riittänyt, mutta kisojen päättäminen kolmeen perättäiseen voittoon tiesi kuudetta sijaa kunniataulukossa.

Maalipallo: Tokion paralympiapaikat jäivät haaveeksi Suomen maalipallomaajoukkueilta karsintaturnauksessa Yhdysvalloissa. Miehet jäivät alkulohkoon ja olivat turnauksessaan yhdeksänsiä. Naiset pääsivät jatkopeleihin, mutta puolivälierätappio Israelille tarkoitti seitsemättä sijaa. Viimeinen mahdollisuus paralympiapaikkaan on EM-kisoissa lokakuussa.

Tennis: Taneli Tenhunen meni välieriin saakka ITF Futures -sarjan turnauksessa Ruotsin Uppsalassa heinäkuun alussa.

Voimanosto: Juhani Kokko nosti 130 kiloa ja sijoittui 59-kiloisten sarjassa 13:nneksi MM-kisoissa Kazakstanissa. Suomen toisen edustajan Harri Kauppilan tulos 162 kiloa oikeutti sijaan 19 80-kiloisten sarjassa.

 Yleisurheilu: Kotimainen kärkikaarti oli tuttuun tapaan mukana GP-kilpailuissa myös heinäkuussa. Jatkuvasti alle 14 sekunnin tykitellyt Leo-Pekka Tähti kelasi sata metriä Tampereella aikaan 13,97. Lapinlahdella ajasta nipistyi vielä reilu kymmenys, mikä tarkoitti maailman kärkiaikaa 13,83 T54-luokassa. Myös Amanda Kotajan Lapinlahden aika 16,46 on maailman eliittiä. T34-luokassa urheileva Henry Manni kelasi Tampereella 16,11 ja Lapinlahdella lupaavasti 15,77. Toni Piispanen oli mukana vain Tampereella, jossa syntyi aika 19,98 – tosin liian kovaan myötätuuleen. Myös pyörätuolikeihäänheittäjä Marjaana Heikkinen uhkuu tasaista tuloskuntoa: Lapinlahdella keihäs lensi 18,60 ja Joensuussa 18,42. Kelaajia nähdään myös Kalevan kisoissa Lappeenrannassa.

Joukkuepelit

 Koripallo: Heinäkuu oli joukkuepeleissä hiljaisempi, mutta nuorisomaajoukkueet ovat pelanneet tiuhaan kesän aikana. Poikien pääikäluokka, U20-maajoukkue sijoittui EM-kisojen B-divisioonassa 11:nneksi Portugalissa. Maininnan arvoista myös U18-tyttöjen nousu A-divisioonaan B-divisioonan selkeällä voitolla. Susijengi kohtaa sunnuntaina vieraissa Liettuan, tyttöjen U20-maajoukkue puolestaan aloittaa EM-karsinnat ottelulla Kreikkaa vastaan lauantaina.

Lentopallo: Miesten maajoukkue valmistautuu huipputärkeään loppukesään viikonloppuna Puolassa. Haaste on hurja, sillä vastassa ovat perättäisinä päivinä Brasilia, Serbia ja Puola. Heinäkuussa Suomi kävi pelaamassa kaksi ottelua Hollannin vieraana – tuloksena tappiot erin 0-3 ja 1-3.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tuottamassa laajassa suomalaisen huippu-urheilun viikkokatsauksessa poimitaan menneen ja tulevan viikon merkittävimmät kansainväliset tapahtumat olympialajeista, ei-olympialajeista, paralympialajeista sekä joukkuepeleistä omana kokonaisuutenaan, vaikka ne suureksi osaksi olympialajeja ovatkin.

HUOM! Maanantaista 5. elokuuta lähtien viikkokatsaus ilmestyy jälleen normaalisti joka maanantai.