Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.08.2019 | Seuratoiminta

Harrastusviikko tuo jälleen liikunnan, taiteen ja tieteen lasten ja nuorten luokse

Järjestöille ja seuroille harrastusviikko on erinomainen tilaisuus tuoda omaa toimintaa tutuksi ja löytää uusia harrastajia. Vielä ehtii mukaan!

Elokuun viimeinen viikko 26.8.1.9.2019 on valtakunnallinen harrastusviikko kouluissa. Viikon idea on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa.

Harrastusviikolla koulut avaavat ovensa harrastuksia tarjoaville toimijoille, jotka pääsevät esittelemään toimintaansa oppilaille esimerkiksi lajikokeilujen, työpajojen tai muunlaisen toiminnan myötä. Koulut voivat myös järjestää ilta- tai viikonlopputilaisuuksia vanhempien mukaan saamiseksi. Tapoja osallistua on yhtä monta kuin on kouluja!

Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestettyyn harrastusviikkoon osallistui yli 250 koulua. Tähän mennessä tämän vuoden harrastusviikkoon on ilmoittautunut mukaan lähes yli 170 koulua, ja lisää ilmoittautumisia tulee elokuun mittaan.

Oma laji ja seura tutuksi

Seuroille ja järjestöille harrastusviikko tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden saada lisää uusia harrastajia ja syventää yhteistyötä paikallisten koulujen kanssa. Tuomalla harrastukset lasten ja nuorten luokse tehdään toimintaa ja ihmisiä tutuksi sekä päästään vastaamaan lapsia askarruttaviin kysymyksiin.

Jokainen koulu toteuttaa harrastusviikon omalla tavallaan. Osallistujille voidaan tarjota esimerkiksi pajoja, pelejä ja kilpailuja sekä ilmaisia kokeilukertoja. Lapset ja nuoret voidaan ottaa mukaan myös suunnitteluun ja käytännön järjestelyihin. Tavoitteena on rento, helposti lähestyttävä ja toiminnallinen tapahtuma, johon jokainen – se arin ja passiivisinkin oppilas – tuntee olevansa tervetullut.

Näin mukaan harrastusviikolle

Jo mukana olevat koulut löytyvät tästä listasta. Olkaa yhteydessä kouluun ja kertokaa että haluaisitte olla mukana tuomassa toimintaa tutuksi.

Jos alueeltanne ei ole vielä kouluja mukana, olkaa yhteydessä kouluihin ja vinkatkaa harrastusviikon tulemisesta. Osallistua voi pienesti tai isosti, juuri itselle sopivalla tavalla!

Harrastusviikko on oiva startti myös koko syksyn jatkuvalle Seurasydän-kampanjalle, joka liputtaa suomalaisen seuratoiminnan yhteisöllisyyttä. Lisätietoa Seurasydämestä täällä.

 

https://youtu.be/AjUB5Ke_n4I

 

Lisätietoa harrastusviikosta, viime vuoden kokemuksia sekä markkinointimateriaaleja osoitteessa harrastusviikko.fi!

 

Koululaisten omaa harrastusviikkoa ovat toteuttamassa OKM, OPH, Suomen 4H-liitto, Koululiikuntaliitto, Liikunnan aluejärjestöt, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Nuori Kirkko, Suomen Partiolaiset, Kehittämiskeskus Opinkirjo, Suomen Olympiakomitea, Suomen Vanhempainliitto ja WAU ry.