Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.08.2019 | Olympiakomitea

Johtaa kuin nainen -koulutusvuosi auttoi oivaltamaan: ”Johtajuudessa on aina tavalla tai toisella kyse matkasta tuntemattomaan.”

Johtaa kuin nainen -koulutusohjelmaa pilotoitiin vuonna 2017-2018 kahdenkymmenen osallistujan voimin. Intensiivisen koulutusvuoden jälkeen aktiiviset osallistujat ovat edelleen valmiita haastamaan itseään uusissa tehtävissä, edelleen omaa osaamistaan kehittäen.

Koulutusohjelman piti olla ulkoinen prosessi. Ratsastuksen maailmasta koulutukseen hakeutuneella Lotta Hällströmilla oli tavoite ja päämäärä tiedossa, nyt tarvittiin vain tämä askel. Koulutusohjelman aikana ulkoisesta prosessista tuli kuitenkin vahvasti sisäinen, itsetutkiskelua vaatinut vuosi.

Koulutus vahvisti käsitystäni siitä, että johtajan tärkein työkalu on hyvä itsetuntemus, koska johtaminen tapahtuu vain sosiaalisissa suhteissa. Ilman hyvää itsetuntemusta johtaja, ja sen myötä koko johtajuus, on hukassa.

Hällströmille lähellä sydäntä on aina ollut erityisesti terveysliikunta sekä luonto- ja eläinavusteinen mielenterveystyö ja sosiaalinen kuntoutus.

Koulutus on ollut yksi parhaista, ellei jopa paras koulutuskokonaisuus, johon olen osallistunut. Saimme vuoden ajan kuulla toinen toistaan rautaisempia asiantuntijoita eri johtajuuden teemoihin liittyen sekä kuulimme inspiroivia tarinoita eri aloilla työuransa tehneiltä naisjohtajilta. Koulutuksen rinnalla kulki mentorointiprosessi, joka oli itselleni erittäin merkityksellinen vuonna, jona kaikki aikaisemmat urasuunnitelmani romuttuivat ja tilalle tuli iso loikka tuntemattomaan.

Loikalla tuntemattomaan Hällström tarkoittaa siirtymistä syksyllä kolmannen sektorin järjestötoiminnasta toimitusjohtajaksi yritysmaailmaan – ja vieläpä suoraan startup-maailman kiemuroihin. Pienestä pitäen itseään maailmanparantajana pitänyt Hällström ymmärsi vasta 45-vuotiaana, että maailmaa voi parantaa hyvin monella eri tavalla.

Itse ajattelen elämää reppureissuna: meillä on repussa mukana välttämättömät matkatavarat sekä jonkinnäköinen alustava reittisuunnitelma, aikataulu tai päämäärä, mutta matkan aikana meidän tulee olla joka hetki valmiita reagoimaan eteen tuleviin asioihin ja valmius tehdä tarvittavia muutoksia. Tässä jos missä tarvitaan johtajuutta – oman itsensä ja oman elämänsä johtamista, ja ehkä joskus muidenkin. Johtajuudessa on aina tavalla tai toisella kyse matkasta tuntemattomaan. Ja se kysyy rohkeutta.

Vahvoista verkostoista tukea arkeen

Kirsi Korpaeukselle koulutusvuosi toi mukanaan uusia, mieluisia haasteita. Vuoden 2019 alussa tuli nimitys Nyrkkeilyliiton varapuheenjohtajaksi ja keväällä kutsu Euroopan nyrkkeilyliitto EUBC:n naiskomissioon. Sen lisäksi Korpaeus toimii kotiseuransa Tuusulan nyrkkeilyseuran puheenjohtajana.

Ilman Johtaa kuin nainen -koulutusohjelmaa en olisi edes lähtenyt hakemaan pestiä Nyrkkeilyliiton johtokunnassa. Ei olisi varmasti ollut tarvittavaa paloa ja suuruudenhulluutta. Koulutus antoi rohkeutta ja ennen kaikkea tietämystä urheilujohtamisesta.

Tietämys, lisäeväiden kerääminen ja ajan hermolla pysyminen toistuvat myös uudessa pestissään Etelä-Savon Liikunnan (ESL) aluejohtajana elokuussa aloittavan Mari Makkosen puheissa. Makkonen kouluttaa itseään säännöllisesti ja kokee, että koulutukset antavat lisäkipinää työhön.

Tässä koulutuksessa sain itse paljon viestintäosuudesta. Harjoittelimme hissipuheita, esiintymistaitoja ja kävimme läpi missä ja miten viestitään nykyaikaisesti. Nyt olen jo tekemässä näiden oppien pohjalta uutta viestintästrategiaa ESLille.

Hällströmin, Korpaeuksen ja Makkosen mielestä koulutuksen ehdottomasti parasta antia olivat kurssikaverit, ja niiden mukanaan tuoma vahva ja aktiivinen verkosto.

Olen äärimmäisen huono verkostoitumaan, ja sitä piti oikeastaan myös opetella koulutuksessa. Tämä vahva verkosto on ollut ihan korvaamaton! Korpaeus hehkutti.

Hällström uskoo tiiviin verkoston kannattelevan osallistuja tulevaisuudessakin, sillä urheilumaailman haasteet ovat pitkälti yhteisiä ja lajirajojen ylittäviä.

Koulutuksen aikana huomasin, että osallistujien taustalla ei ollut kovin suurta merkitystä: kun puhuttiin urheilumaailmaan ja johtajuuteen liittyvistä iloista ja suruista, monet pystyivät jakamaan toistensa tunteet ja kokemukset. Johtajuuteen liittyy kuitenkin vastuun mukana tuoma yksinäisyys, kuinka tärkeää olisikin, että jokaisella olisi verkosto, jossa olisi mahdollisuus jakaa kokemuksiaan ja saada vertaistukea, etteivät taakat kävisi liian raskaaksi kantaa.

Makkosen mukaan Johtaa kuin nainen -koulutus ”räjäytti pankin” verkostojen osalta. Makkosen terveiset koulutukseen osallistujille ovat selvät: pitäkää mieli avoinna, kokeilkaa rohkeasti ja tehkää yhteistyötä yli lajirajojen.

Kyselkää paljon, pohtikaa opetettuja asioita ja peilatkaa niitä omiin juttuihin. Sen sijaan, että miettii aina jonkun asian olevan huono, kannattaisi miettiä olisiko joku asia kenties toimivampi. Kokeilkaa rohkeasti! Jos se ei nyt juuri kyseisessä seurassa tai yhteisössä toiminutkaan, niin älkää hätkähtäkö sitä. Ajattele vaan, että se oli kokeilu eikä se toiminut. Sitten kohti seuraavaa kokeilua.

 

Olympiakomiteassa on meneillään kaksi tasa-arvoon ja johtamiseen liittyvää koulutusohjelmaa. Johtaa kuin nainen -koulutusohjelman kohderyhmänä ovat liikunnan ja urheilun valtakunnallisten tai kansainvälisten järjestöjen johtotehtäviin tähtäävät. Hanketta rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö. Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutusohjelman kohderyhmänä ovat seura- ja aluetason toimijat. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on myöntänyt hankkeelle Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoituksen.

Seuraava alkava Johtaa kuin nainen -koulutusohjelma on suunnattu luottamusjohtajille. Haku koulutukseen aukeaa viikolla 38. Lue lisää koulutusohjelmasta tämän linkin kautta. 

Lue lisää aiheesta