Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.08.2019 | Seuratoiminta

Yhdistysrekisteri-ilmoitusten teko on tärkeää

Olettehan tehneet ilmoituksen seuran säännöistä ja hallituksen jäsenten muutoksista Yhdistysrekisteriin? Yhdistysrekisteri pitää yllä rekisteriä, jossa on jokaisen rekisteröityneen suomalaisen urheiluseuran säännöt. Rekisterissä pidetään yllä myös seuran nimenkirjoittajien listaa. Ilmoittaminen on syytä tehdä, vaikka se hieman maksaakin.

Tulevaisuudessa erilaisten palvelujen siirtyessä digitaalisiksi oikean nimenkirjoittajan ilmoittaminen on entistäkin tärkeämpää. Vain viralliset, rekisteriin merkityt, nimenkirjoittajat voivat tehdä sitoumuksia seuran puolesta. Yhdistysrekisteri on se paikka, josta ulkopuoliset käyvät tarkistamassa seuran oikean nimenkirjoittajan. Esimerkiksi opetusministeriön seuratuen haku edellyttää rekisteriin merkittyä nimenkirjoittajaa tai Maksuturva ei voi tehdä Suomisportin maksupalvelusopimusta, jos rekisterissä ei ole merkitty oikeita ihmisiä.

Yhdistysrekisteri uudistuu

Yhdistysrekisteri avaa uuden sähköisen asiointipalvelun 18.9. Sen avulla asiointi on entistäkin helpompaa. Alussa uudessa järjestelmässä, kuten kaikissa uusissa digijärjestelmissä, voi olla vielä jatkokehitettävää. Kohti tulevaisuutta kuitenkin mennään kovaa vauhtia. Seuraihmistenkin on hyvä ottaa sähköiset palvelut käyttöön. Loppujen lopuksi ne säästävät aikaa itse liikunnalle ja urheilulle.

Jokaiselle seuralle oma Y-tunnus

Yritys- ja yhteisötunnus eli Y-tunnus korvaa yhdistyksille annetun yhdistysrekisterinumeron. PRH antaa kaikille yhdistyksille Y-tunnuksen automaattisesti. Jos yhdistyksellä on jo ennen uudistusta Y-tunnus, sama tunnus säilyy. Yhdistyksen ei tarvitse tehdä mitään Y-tunnukseen liittyen.

Yhdistykselle 18.9.2019 annetun Y-tunnuksen voi katsoa yhdistysrekisteriin tulevasta tietopalvelusta tai ytj.fi-verkkosivustolta yrityshausta. Jatkossa seuran Y-tunnus toimii mm. Suomisportissa seuran ja seuran lajijaoston yksilöivänä tunnuksena.