Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.08.2019 | Huippu-urheilu

Olympiapaikka kotiyleisön edessä – Satu Mäkelä-Nummelan tähtäin kohdillaan Lahden maailmancupissa

Pekingin olympiavoittaja on kolkutellut jo useasti olympiapaikkaa tämän kauden aikana. Hälvälän ampumaradalla Hollolassa tärppäsi.

Suomen ampujat ovat saavuttaneet toisen maapaikan Tokion olympiakisoihin. Toinen paikka varmistui Lahden maailmancup-osakilpailussa, kun Satu Mäkelä-Nummela tähtäsi naisten trapin finaalissa toiseksi.

– Pikkuisen on huojentunut olo. En tiennyt tilanteesta, ja olin ihan varma, että olen ulkona (finaalissa). En olisi uskonut tuon sutimisen jälkeen, mitä peruskilpailussa oli, Mäkelä-Nummela hymyili.

Mäkelä-Nummela selvitti tiensä finaaliin lyömällä uusinnassa Marika Salmen ja San Marinon Alessandra Perillin. Peruskilpailussa kokenut suomalainen rikkoi Hälvälän ampumaradalla Hollolassa 110 kiekkoa.

Kun finaaliin selviytyi mukaan kolme sellaista naista, jotka eivät aiemmin hankittujen olympiapaikkojen takia enää voineet maalleen Tokio-tikettiä saavuttaa, Mäkelä-Nummela kamppaili kahdesta olympiapaikasta Venäjän Daria Semianovan ja Australian Penny Smithin kanssa.

Finaalissa Mäkelä-Nummelan sihti oli kohdillaan. Maapaikka Tokioon varmistui, kun Semianova putosi 35 kiekon jälkeen jääden neljänneksi. Smith löi Mäkelä-Nummelan lopulta kaksintaistelussa. Mäkelä-Nummela oli ollut jo aiemmin kolme kertaa tällä kaudella lähellä maapaikan saavuttamista.

– Finaali kulki yllättävän hyvin. Paitsi tuo loppu tuli vähän tökittyä. Viimeisessä vaiheessa tuli jo vähän huojentuminen (maapaikasta), Mäkelä-Nummela myönsi.

48-vuotias Mäkelä-Nummela edustaa Orimattilan Seudun Urheiluampujia. Mäkelä-Nummela on viimeisin suomalainen kesälajien olympiavoittaja Pekingistä 2008, minkä lisäksi hän on edustanut Suomea Lontoon ja Rion olympiakisoissa, joista on ollut tuomisina sijat seitsemän ja kymmenen.

Maapaikka oli jo Suomen toinen Tokion olympiakisojen ampumaurheilukilpailuihin. Aiemmin paikan on saavuttanut Lari Pesonen miesten skeetissä. Ampumaurheilussa olympiapaikat eivät ole henkilökohtaisia, vaan maapaikkoja.

Suomen saavuttamat olympiapaikat löytyvät tämän linkin takaa.