Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.08.2019 | Seuratoiminta

Riihimäen Urheilusukeltajat nostaa Tähtiseuratunnuksensa ylpeänä esiin

– Tähtiseurapolku on ohjannut todella hyvin seuramme tekemistä. Hallitustyöskentely on tehostunut ja vastuuhenkilöiden toimenkuvat ovat selkeytyneet. Koko prosessi on tuonut ryhtiä toimintaan ja antanut sille vahvat raamit, kertoo Riihimäen Urheilusukeltajien hallituksen jäsen Tuula Honkala tyytyväisenä.

Viime vuonna 40 vuotta täyttäneellä Riihimäen Urheilusukeltajilla on ollut alusta asti lasten ja nuorten Tähtiseuratunnus Sinettiseuran jatkona. Nyt seurassa loistaa kaksi laatutähteä, kun lasten ja nuorten merkin jatkoksi seura kävi läpi aikuisten polun ja saavutti auditoinnin kautta tunnuksen.

– Aikuisten prosessi oli luonteva jatko seuran kehittämistyölle. Tämä on erinomainen seuran kehittämisen metodi. Erityisen vaikuttuneita olimme yhteisauditoinnista, joka tehtiin toisen sukellusseuran kanssa. Se oli todella hieno prosessi ja opimme siinä paljon toinen toisiltamme, jatkaa Honkala.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean ja lajiliittojen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee seuratoimintaa. Auditointien kautta seurat saavat Tähtimerkin, joka on lupaus laadusta seuran jäsenille ja kumppaneille. Tähtimerkkejä on kolme erilaista: vihreä lasten ja nuorten, punainen aikuisten sekä sininen huippu-urheilun tunnus.

Piilossa olevat asiat näkyviksi

Riihimäen Urheilusukeltajat koki ohjelman materiaalit ja työkalut toimiviksi. Seuran toimintoja oli helppo analysoida ja kehittää niiden avulla.

– Hallitus sitoutui meillä todella hyvin kehitystyöhön. Työ oli pitkälti sitä, että toimme piilossa olleet asiat näkyviksi ja selkeytimme toimenkuvia. Nyt kun seuraan tulee uusia luottamushenkilöitä, niin tehtävien siirtäminen eteenpäin on todella paljon helpompaa. Tehtävät liittyvät nykyisin selkeästi toimeen eivätkä ole henkilösidonnaisia, Honkala avaa.

Hallinnon ja talouden hoidon ohella myös liikuntatoiminta kehittyi.

– Prosessissa sai hyvin kuvan, että mikä toimii ja mitä tulee petrata. Yksi selkeä uudistus oli esimerkiksi perheuinnin tuominen mukaan tarjontaan. Sitä kautta saamme nyt aiemmin yhden sukeltajan ja jäsenen kautta koko perheen mukaan toimintaan. Junioripuolella on paljon pohdittu ja kehitetty myös uppopallo- ja norppatoimintaa. Seuratoimijat ovat hyvin tarttuneet työhön.

– Tähtiseuratunnus kertoo ulospäin, että moni asia on seurassa kunnossa. Myöhemmin sillä tulee varmasti olemaan merkitystä myös rahoituksen saamisessa, Honkala ennustaa.

Suomalaisia Tähtiseuroja on nyt jo 519 ja lajeja on mukana 41. Yhteinen Tähtimerkki on yhteinen vahva brändi. Se on mahdollisuus tuoda seuran upeita toimintoja laajemmin näkyväksi ja parantaa imagoa​.

– Tänä vuonna seuramme teemana on viestintä. Nettisivut ovat työn alla ja tulemme varmasti siellä, kuten muutenkin nostamaan Tähtitunnuksemme ylpeinä esiin!

Lue lisää Tähtiseura-ohjelmasta tähtiseurat.fi 

Lue lisää aiheesta