Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.09.2019 | Seuratoiminta

Olympiakomitea ja Gasum kannustavat urheiluseuroja kehittämään toimintaansa – lasten ja nuorten seuratoimintaa tuetaan 19 000 eurolla!

Gasum on tukenut laadukasta lasten ja nuorten urheilun seuratoimintaa vuodesta 2016 alkaen yhteensä 57 000 eurolla yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa. Tuki on suomalaiselle seuratoiminnalle merkittävä. Gasumin Tähtiseura-palkintoja voivat hakea kaikki suomalaiset urheiluseurat, jotka ovat Tähtiseuroja tai kehittävät toimintaansa lasten ja nuorten urheilun Tähtiseuraksi.

Palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään. Voittajaseura palkitaan 5 000 euron Tähtiseura -palkinnolla ja lisäksi 14 muuta seuraa palkitaan 1 000 euron kannustuspalkinnoilla.

– Haluamme olla tukemassa laadukasta paikallista seuratoimintaa, joka mahdollistaa lapsille ja nuorille monipuolisen liikunnan harrastamisen, uuden oppimisen ja yhdessä tekemisen. Tähtiseuratoiminta on tähän oivallinen keino ja mukana on laaja-alaisesti eri lajien urheiluseuroja, mikä on näkynyt myös myönnetyissä kannustuspalkinnoissa, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Vuonna 2018 Vuoden Tähtiseura -palkinnon sai jyväskyläläinen cheerleadingin ja cheertanssin erikoisseura Jaguars Spirit Athletes. Aiempina vuosina Tähtiseura-palkinnon ovat saaneet Joensuun Uimaseura (2017) ja salibandyseura SB Vantaa (2016).  Yhteensä Gasum on kolmen vuoden aikana vauhdittanut palkinnoilla 45 eri seuran toimintaa.

– Cheerleadingin suosio lajina on hurjassa kasvussa. Lapsia ja nuoria on tulossa mukaan enemmän kuin ryhmiin mahtuu. Olemmekin Tähtiseura-palkinnon avulla kouluttaneet uusia valmentajia ja parantaneet harjoitusolosuhteita omassa hallissamme, kertoo Jaguars Spirit Athletes seuran toiminnanjohtaja Outi Sahikallio.

– Urheiluseuratoiminta on Suomen suurin vapaaehtoistyön kohde. Gasumin avulla Olympiakomitea on voinut nostaa tätä työtä esille ja tarjota samalla lapsille lisää iloa ja liikettä. Lasten liikunnan Vuoden Tähtiseura -palkinnon saaja on seura, joka edistää esimerkillisellä tavalla lasten ja nuorten toimintaa. Seurat ovat Gasumin kannustuspalkinnoista erittäin otettuja, sillä pyyteettömästä työstä saatu ulkopuolisen kiitos lämmittää kovasti, sanoo seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Yli 500 eri lajien urheiluseuraa kehittää toimintaansa Tähtiseura-ohjelman puitteissa.

Tutustu Tähtiseura -ohjelmaan tästä.

Hae lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura-palkintoja: tästä.

Jaguars Spirit Athletes vuoden 2018 lasten liikunnan Tähtiseura:

Lue lisää aiheesta