Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.09.2019 | Olympiakomitea

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutuksen osallistujat valittu! 

Suomen Olympiakomiteassa alkaa syyskuun lopussa uusi Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä  -johtamiskoulutus, jossa koulutetaan seuraavan kahden vuoden aikana yhteensä 60 naista eri puolilta Suomea liikunnan ja urheilun johtotehtäviin. Kyseessä on ESR-rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on murtaa liikunnan ja urheilun johtopaikkojen sukupuolijakaumaa sekä edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa aina seuratasolta alkaen. 
 

– Tasa-arvoinen ja yhdenvertainen urheilu edellyttää jatkuvaa, tietoista työtä tasa-arvon edistämiseksi. Koulutus lisää tietoisuutta sukupuolten tasa-arvon huomioimisen hyödyistä päätöksenteossa sekä keinoista, joilla tasa-arvoa voi edistää liikunnassa ja urheilussa. Osallistujien urheiluseurat saavat käytännön vinkkejä ja työkaluja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseen arjessa. Jokainen osallistuja toteuttaa koulutuksen aikana konkreettisen tasa-arvoa edistävän toimenpiteen, hankkeen projektipäällikkö Nina Kaipio kertoo. 

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä –koulutuksen tavoitteena on muuttaa käsityksiä urheilujohtajista nostamalla esiin johtotehtävissä toimivia naisia. Koulutus vahvistaa osallistujien osaamista urheilun toimintaympäristöstä, itsensä johtamisesta, viestinnästä ja strategisesta johtamisesta. Koulutus tarjoaa työkaluja vuorovaikutus-, verkostoitumis- ja esiintymistaitojen kehittämiseen.  

Tavoitteena on, että koulutuksen päättyessä osallistujat tuntevat toimintaympäristönsä, saavat valmiuksia kehittää johtamistaitojaan ja muodostavat omat henkilökohtaiset kehityssuunnitelmansa urheilun päätöksentekijöinä, Kaipio summaa. 

Naiset vaikuttajina liikunnan pelikentillä -koulutuksen ohjausryhmä on valinnut ensimmäisen koulutuksen osallistujat.

www.olympiakomitea.fi/naisetvaikuttajina-osallistujat 

 

Lisätietoja 
Nina Kaipio 
Projektipäällikkö 
nina.kaipio@olympiakomitea.fi   
Puh. 040 1974 572  

Koulutuksen nettisivut: www.olympiakomitea.fi/naisetvaikuttajina 

Lue lisää aiheesta