Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.10.2019 | Seuratoiminta

Emma Terho: Arvostus, aito kiinnostus ja kannustus rakentavat seurasydäntä

Jääkiekon olympiamitalisti ja KOK:n urheilijavaliokunnan jäsen Emma Terho on monen roolin urheiluseura-aktiivi, jonka sydän sykkii kiihkeimmin Kiekko-Espoolle.

– Lapsena kokeilin useita lajeja ja olin monissa hyvissä seuroissa. Leppävaaran Pyrintö, Viherpesis, Espoon Jäätaiturit, Espoon Kiekkoseura ja Grankulla IFK tulevat ensimmäisinä mieleen. Vahvin tunneside minulla on kuitenkin Kiekko-Espoon väreihin.

– Haluan erityisesti kiittää juniorivuosien valmentajiani. Pelasin jääkiekkoa poikien joukkueessa 15-vuotiaaksi asti, ja ilman sitä mahdollisuutta oma urheilu-urani olisi varmasti hyvin toisen näköinen. Sain poikien jengissä tasavertaista kohtelua kaikilta, niin valmentajilta, huoltajilta, taustajoukoilta kuin vanhemmiltakin.

– Oman aktiiviurani jälkeen olen toiminut useassa muussakin urheiluseurassa ja monessa eri roolissa, esimerkiksi seuran puheenjohtajana, valmentajana ja vanhempana. Urheiluseuratoiminnasta olen saanut ystäviä, hienoja tunnekokemuksia, organisointi- , viestintä- ja markkinointitaitoja sekä yhteisöllisyyttä.

– Näistä yhteisöllisyys on melkeinpä tärkein juttu. Se syntyy keskinäisestä arvostuksesta ja siitä, että seurataan aidosti kiinnostuneina muiden tekemisiä ja kannustetaan toisia. Ne ovat aina hienoja hetkiä, kun urheiluseuran jäsenet kokoontuvat yhdessä kannustamaan oman seuran urheilijoita tai joukkueita.

 

#Seurasydän

Suomalaisissa urheiluseuroissa on yli miljoona liikkujaa, urheilijaa ja toimijaa. Seurasydän- kampanja haluaa nostaa esille seuratoiminnan ylivoimaisen vahvuuden – yhteisöllisyyden. Olympiakomitea, lajiliitot ja liikunnan aluejärjestöt haastavat kaikki urheiluseurat mukaan kampanjaan, joka tekee yhteisöllisyyden näkyväksi ja liputtaa suomalaista seuratoimintaa!