Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.10.2019 | Seuratoiminta

Meillä Olympiakomitean työntekijöillä sykkii #seurasydän

Meillä Olympiakomitean työntekijöillä sykkii #seurasydän sadoille seuroille ympäri maan. Tässä henkilökuntamme omia tarinoita.

Antti <3 Urheilu

Lapsesta saakka olen kuulunut urheiluseuraan. Urheilijana, valmentajana, seuratyöntekijänä, harrastajana. Seuratoiminnan kautta minulle rakentui myös ammattiura, joka jatkuu edelleen.

Minulla on #seurasydän #KälviänTarmo #Pallohait #KokkolanTiikerit #HeinävedenHyrske #WomanVolley #ACPromo #HämeenlinnanTarmoVolley #VihdinLentopallo #HillSideGolf

Antti, urheiluakatemiaohjelman johtaja

Mies pitää kädesään lentopalloa seuransa verkkatakki päällään.

Carita <3 Yleisurheilu

Vaikka seurapaitapäivänä puin ”jäähdyttelyseurani” HKV:n asun, haluan erityisesti kiittää kasvattajaseuraani Espoon Tapioita, joihin liityin 6-vuotiaana espoolaiseskarilaisena.

Seura ja sen toiminta antoivat minulle elämänmittaisia ystäviä, hienoja kisa- ja reissukokemuksia, ensimmäiset työpaikat, kipinän valmentamiseen ja ennen kaikkea eväät liikunnalliseen elämäntapaan. Iso kiitos tietysti myös isälleni, joka minut seuraan vei.

Seuratoiminnassa on paljon kehitettävää ja liian usea seura jättää mielestäni potentiaalinsa liikuntamarkkinassa hyödyntämättä. Kannustankin seuroja miettimään uusia keinoja jäsenten eli uusien seurasydämien rekrytointiin sekä näistä asiakkaista kiinni pitämiseen. Seuran brändäämiseen voisi jokainen ottaa oppia HKV:stä, jonka vahva ja vankka vaahteralogo on hienosti ja arvokkaasti säilytetty ja hyödynnetty! 💪

#HKV #EspoonTapiot

Carita, Lasten liike -iltapäivän projektipäällikkö

Nainen pitelee seurasydän-kehystä ja hymyilee.

Eija <3 Urheilu

Ekaluokkalaisena innostui urheilusta, kun huomasin, että olen aika vikkelä. Lähdin kavereideni kanssa Raision Kuulan yleisurheilutreeneihin, joissa viihdyin pitkään urheilijana, talkoolaisena, nuorisojaostossa, tulospalvelussa ja valmentajana. Parasta olivat kaverit. Urheillessa kotimaa tuli tutuiksi, kun kisoja oli milloin missäkin ja saatiin nukkua koulujen lattioilla.  Isä oli yleisurheilujaoston puheenjohtaja, äiti hääräsi buffetissa, sisko ja veli urheilivat, koko perhe oli kuulalaisia jo kauan ennen kuin koko perheestä tuli loimulaisia. Pelasin lentopalloa Raision Loimussa pari vuotta, mutta kun nilkka meni ympäri, totesin sen liian vaaralliseksi sprintterille.

Minulle oli tosi kova paikka, kun ’jouduin’ vaihtamaan seuraa Kuulasta Paimion Urheilijoihin. Urheilu-uran jälkeen toimin itse Turun Urheiluliitossa valmentajana ja joukkueen johtajana.

Enää en ole ihan niin vikkelä kuin seitsemänvuotiaana, olen kangistunut, tarvitsen venytystä.  Taas löytyy ratkaisu seurasta. Aloitin syksyllä Olarin Voimistelijoissa aikuisliikkujana. Olen siis palannut koulun lattialle, tällä kertaa venyttelemään ja kuntoilemaan.

#RaisionKuula #RaisionLoimu #PaimionUrheilijat #TurunUrheiluliitto #OlarinVoimistelijat

Eija, seuratoiminnan asiantuntija

Nainen näyttää peukkua seuransa verkkatakissa.

Elina <3 Voimistelu

Sydämeni sykkii erityisesti STVK:lle eli Suomen Taitovoimisteluklubille, jossa voimistelin ja ohjasin lapsiryhmiä, erityisesti pikkulasten Temppuklubeja yli 10 vuotta. Kiitollisena muistelen näitä ikimuistoisia aikoja! Kuvassa toinen tärkeä lajini lentopallo. Pääsin nauttimaan Poliisien Palloseuran otteluhuumasta kahden viikon ikäisestä saakka, isompana olin mm. DJ ja apuna tulospalvelussa.

#STVK

Elina, vastuullisuuspäällikkö

 

Nainen hymyilee e koripallopaita päällä

Heidi <3 Jääkiekko

Olen Heidi ja sydämeni sykkii Tampereen Ilvekselle. Kiihkeä tupsukorvien kannattaja olen ollut niin kauan kuin muistini kantaa. Missä isä edellä, siinä tytär perässä – näin meillä. Ilveksen junioreissa olen harrastanut sekä ringetteä että jalkapalloa. Fanina olen Hakametsän jäähallin lehtereillä kokenut niin ilon ja onnen kuin lukemattomat pettymyksen ja surun tunteet. Seurasydän antaa minulle voimaa, se on jotain pysyvää ja jotain, mistä pitää kiinni!

#TampereenIlves

Heidi, harjoittelija

nainen hymyilee ilves-fanipaita päällään

Lauri <3 Lentopallo

”Pieksämäen Tsemppi antoi hyvät eväät elämään ja arvopohjan, jossa jokaisesta välitetään, olitpa huippu-urheiluorientoitunut, tai kuntoliikkuja. Toki paikkakunnalla oli pitkät lentisperinteet ja lajikulttuuria. Mutta ehkä merkittävimmin kukaan ei tiedä, kuinka paljon haavereita ja ongelmia lämpimät ja hyvät seurat todellisuudessa ehkäisevät. Pieksämäelläkin moni sai yhteisön, johon sai kasvun vuotensa kuulua. Hattua nostan, enkä unohda.”
Lauri, lajiryhmävastaava 
Lajivastaava Lauri Hakala hymyilee lentopallo kädessään.

Liina-Maija <3 Salibandy

Oma seurasydämeni sykkii tietysti edelleen kaikkein kiivaimmin savonlinnalaiselle salibandyseura ZZ Top Teamille, jossa pelasin pikkujunnusta aikuiseksi saakka. Lähes poikkeuksetta kaikki rakkaimmat ystäväni ovat siitä samasta joukkueesta, jonka kanssa me kasvettiin aikuiseksi yhdessä. Toiminta seurassa pelaajana ja toimitsijana opetti paljon vastuusta, joukkueena yhdessä toimimisesta ja on työelämässä auttanut ymmärtämään erilaisuutta – ja erilaisia tapoja toimia.

#ZZTopTeam

Liina-Maija, viestintä- ja hankekoordinaattori

nainen sählypaita päällän

Maarit <3 Koripallo

Koripallo on pomppinut mukana koko elämäni ajan. Lapsena sain kaverit, kokea ilon, onnistumisen tunteita ja hyvän itsetunnon Järvenpään Namikan riveissä. Perheen mukana koris pomppi myös lasten koriin ja sen myötä sain elää vuosia joukkueenjohtajan elämää. Silloin solmittiin suuria siteitä, jotka ovat kantaneet heidän aikuisuuteen asti.  Samalla lähti omakin harrastus uudestaan käyntiin ToPoLan riveissä.  Valmennus ja seurahallituksen toiminta on antanut paljon eväitä muuhunkin toimintaan ja perspektiiviä. Viimeisin kipinä on syttynyt, kun sain ”uuden mahdollisuuden” kuntokoriksen parissa – Rough Diamondsin iloinen aikuisten naisten joukkueen valmennus saa hymyn huulille viikoittain ja pelaamaankin olisi tarkoitus päästä! Ja tunteet päästetään valloilleen Kisahallissa, kun Helsinki Seagullsien kotipeleissä ”istutaan” fanikatsomossa. Tämän rinnalle innostuin myös kuntonyrkkeilystä ja sehän vei sen verran mukanaan, että nyt sitä istutaan seuran hallituksessa – joka sai muuten Tähtiseuramerkin.

#ToPoLa #RoughDiamonds #HelsinkiSeagulls #taenyrkkeily

Maarit, koordinaattori, yhteisöllisyys ja tapahtumat

Nainen Helsinki Seagulls paita päällään.

Mikko <3 Suunnistus

Seurasydämeni sykkii nyt Helsingin Suunnistajille, mutta on sykkinyt aiemmin monille muillekin seuroille. Lapsuudessa seurani olivat Oulun Suunnistajat ja Oulun Palloseura. Olen myös edustanut Oulun NMKY:n Urheilijoita ja Australiassa seurasydämeni sykki omituisesta nimestä huolimatta Ugly Gully Orienteers -nimiselle seuralle.

#HelsinginSuunnistajat #OulunSuunnistajat #OulunPalloseura #OulunNMKY #UglyGullyOrienteers

Mikko, toimitusjohtaja

 

Toimitusjohtaja seisoo iloisesti lempseuransa paita päällään.

Pekka <3 Urheilu

Minun seurasydämeni sykkii monelle. Lapsuuden jääkiekko, -koripallo, -jalkapalloseuroille sekä aikuisiän suunnistusseuroille. Olen saanut näistä seuroista elämän eväät. Jakanut yhdessä muiden kanssa sekä isoja iloja ja myös pettymyksiä. Oppinut auttamaan ja kokenut tulleeni autetuksi. Puhumattakaan elämän kestävistä ystävyyssuhteista. Haluan jakaa näitä tarinoita nyt – kiitollisena ja myös siksi, että niitä syntyisi myös tulevaisuudessa.

#turunsuunnistajat #hirvensalonheitto #turuntoverit #turunnmky  #airistonmelojat #turunurheiluliitto #angelniemenankkuri #järlaok #helsinginsuunnistajat

Pekka, Lisää liikettä -yksikön johtaja

 

Perttu <3 urheilu

Seurasydämeni sykkii erityisesti edustamilleni seuroille. Seurapolkuni alkoi Seinäjoen Maila-Jussien riveistä jo hyvinkin nuorena ja pesäpalloa harrastettiin koko nuoruus. Ylivoimaisesti parhaimpina muistoina jokavuotiset pesäpalloleirit; yöpymiset koulujen lattioilla, aamu-uinnit, leirikioski ja tietenkin voitot sekä tappiot. Talven kalenterin täytti jääkiekko ja S-Kiekko. Talvinen kirpeä pakkasaamu Seinäjoen vanhassa jäähallissa, sisällä oli vähintäänkin yhtä kylmä kuin ulkona. Lopulta kuitenkin lajivalinta kohdistui hieman myöhemmin salibandyyn ja lajin saloihin minut opetti Seinäjoen Peliveljet. Aikuisuran ja sen vähän totisemman jakson olen saanut edustaa espoolaista Esport Oilersia. Mahtavia seuroja, ihmisiä ja kultaisia muistoja. Kaikissa seuroissa tehdään edelleen loistavaa työtä lasten, nuorten ja miksei vähän vanhempienkin kanssa!

#mailajussit #skiekko #peliveljet #esportoilers

Perttu, controller

 

Tuula <3 Urheilu

Minulla sykkii seurasydän erityisesti kotipaikkakuntieni seuroille! Olen päässyt kokemaan ja oppimaan monenmoista urheiluseuroissa – urheilijana, liikkujana, ohjaajana, hallituksissa, kokkailijana, kuskina, kannustaja jne. Iso kiitos  #iitinpyrintö , #jklkiri, #kirkkonummenuimarit/gladius, #Galypso ja #KYIFratsastus. Kiitos mahtavista hetkistä ja ennen muuta ystävistä!

Olen iloinen myös siitä, että saan työkseni edistää seuratoimintaa. Tätä #seurasydän-kampanjaa on rakennettu isolla sydämellä ja se on konkreettisesti yhdistänyt lajiliittojen, liikunnan aluejärjestöjen ja Olympiakomitean toimijoita!  Syksyn tuhannet #seurasydän-tarinat ja kuvat sosiaalisessa mediassa sulattavat sydämeni ❤ .

Tuula, viestintäpäällikkö

Venla <3 Tanssi

Minun seurasydämeni kuuluu Lauritsalan Visalle ja discotanssijoukkueelleni Team Discoforcelle. Kuuluin seuran riveihin 7 vuotta, jonka myötä tanssiystävistä tuli kuin suuri perhe. Olemme osallistuneet aina toistemme konfirmaatio- ja ylioppilasjuhliin, tanssineet valmentajiemme häissä ja viettäneet pikkujouluja yhdessä joukkueen hajoamisenkin jälkeen. Olemme vieläkin yhteyksissä viikoittain, vaikka asumme ympäri Suomea.

Pienessä urheiluseurassa harrastaminen opetti vapaaehtoistoiminnan tärkeyden, sillä seuraa pyöritettiin käytännössä meidän kesken. Sain nähdä, kuinka pienet tanssijat kehittyivät ja kasvoivat, aloittivat itse seuran ohjaajina ja istuivat myöhemmin naisjaostossa päättämässä seuran toiminnasta. Arvostus kaikkia seurasydämensä peliin laittavia kohtaan on suuri.

#LaVi #TDF

Venla, viestinnän harjoittelija

 

Nainen pitää seuraseydän-kehystä ja hymyilee

Lue lisää aiheesta