Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.10.2019 | Olympiakomitea

NILE-koulutusohjelman suomalaiset osallistujat on valittu

Pohjoismaiset olympiakomiteat sekä liikunnan ja urheilun kattojärjestöt yhdessä Hollannin kanssa järjestävät urheilujohtamisen Nordic International Leadership Education (NILE) -koulutuksen. Koulutusohjelma tarjoaa viidelle suomalaiselle liikunnan ja urheilun parissa jo työskentelevälle urheiluvaikuttajalle mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan kansainvälisen urheiluvaikuttamisen ja -johtamisen saralla.

Koulutusohjelma käynnistyi elo-syyskuussa kunkin osallistujamaan kansallisilla seminaareilla, jossa määriteltiin hakijoiden henkilökohtaisia tavoitteita ja raotettiin koulutusohjelman tarjoamaa työkalupakkia. Suomesta koulutusohjelman jatkoon valittiin Jarno Tiusanen Suomen Tennisliitosta, Merita Bruun kansainvälisestä Salibandyliitosta, Liisa Ahlqvist-Lehkosuo Suomen Voimisteluliitosta (keskellä), Ina Tiittula Helsinki Athletic Cheerleadersistä sekä Soili Hirvonen Suomen Hiihtoliitosta (oik).

NILE-koulutusohjelmasta hyötyvät paitsi osallistujat itse myös heidän edustamansa taustaorganisaatiot. Omien resurssien ja osaamisen jakaminen ovat erinomaisia oppimisen välineitä ja tuovat organisaatioon kosolti uutta osaamista.  

Jo ensimmäinen seminaari antoi minulle valtavasti asioita ja elementtejä omaan kehittymiseeni viestijänä sekä avaimia jakaa osaamistani myös muille organisaatiossamme, toteaa Soili Hirvonen. 

Osaamisen lisäksi yksi NILE-koulutusohjelman keskeisistä tavoitteista on verkostoituminen. Verkostojen kasvattaminen voi avata monenlaisia ovia 

– Erityisesti toivon saavani uusia verkostoja ja kontakteja niin kansainvälisesti kuin kansallisesti. Koulutus mahdollistaa myös uuden oppimisen muilta kotimaisilta ja Pohjoismaisilta osallistujilta, tiivistää Merita Bruun.  

Myös Liisa Ahlqvist-Lehkosuo on samoilla linjoilla. Verkostot sekä tiedon ja ideoiden jakaminen ovat merkittäviä työkaluja polulla kansainväliseksi urheiluvaikuttajaksi.  

– Odotan NILE koulutukselta innovatiivista ajattelua, verkostoitumista, oman osaamisen lisäämistä ja uusien näkökulmien löytämistä kansainvälisessä kentässä. 

Osallistujia yhdistää kova motivaatio, halu oppia sekä sitoutuneisuus itsensä kehittämiseen 

 Ensimmäinen yhteinen jaksomme oli jo todella opettavainen, joten on hienoa jatkaa positiivisen ja mielekkään startin jälkeen, vakuuttaa Jarno Tiusanen. 

Saman vahvistaa myös Ina Tiittula. 

 Ensimmäinen NILE -seminaari nosti odotukset todella korkealle tulevia koulutuksen osia koskien!  

Rima on korkealla ja katse horisontissa. Tästä on hyvä jatkaa!