Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
23.10.2019 | OlympiaCast

OlympiaCast: Mitä vaatii urheilijalta 50 kilometrin kilpakävely kuumissa ja kosteissa olosuhteissa?

Vuoden 2020 olympialaisten yleisurheilun maantielajeissa koettiin suuri yllätys muutama päivä sitten, kun ilmoitettiin, että kilpailut siirretäänkin Tokiosta Sapporoon. Päätös tehtiin Sapporon viileämmän ilmaston vuoksi. OlympiaCast ehti jututtaa entisiä huippukävelijöitä ja nykyisiä kävelyvalmentajia Valentin Konosta ja Antti Kempasta jo ennen kyseistä päätöstä.

Vaikka olympialaisten kisaolosuhteet helpottuivatkin Sapporoon siirtämisen myötä, antaa Konosen ja Kempaksen keskustelu erinomaisen kuvan yhdestä nykyaikaisen huippu-urheilun raastavimmista lajeista. Tokion kuumien olosuhteiden pohdinta avaa kiinnostavalla tavalla lähes neljätuntista kilpakävelysuoritusta, joka useissa arvokisoissa käydään suomalaisittain erittäin kuumissa ja kosteissa olosuhteissa. Jaksossa kuullaan myös tuore tilannepäivitys suomalaiskävelijöiden olympiaprojektista.

Kuuntele kilpakävelyn OlympiaCast-jakso seuraavista osoitteista:

Libsyn
Apple podcast
Supla

Kesään 2020 asti OlympiaCast seuraa erityisesti matkaa kohti Tokion olympiakisoja. Tokion teemojen lisäksi OlympiaCastin jaksoissa avataan tuttuun tapaan myös suomalaisen huippu-urheilun tarinoita ja ilmiöitä sekä ihmisiä niiden takana. Podcastin tuottaa Suomen Olympiakomitea, ja isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki. Tervetuloa mukaan Suomen olympiajoukkueen matkalle kohti Tokion kesäkisoja!

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.