Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.10.2019 | Olympiakomitea

Karatelupaus Titta Keinänen näytti sähäkkyytensä Olympiakomitean kumppanitreeneissä

Karateka Titta Keinänen ja hänen valmentajaisänsä Kai Keinänen vetivät Olympiakomitean kumppanitreenit Tapanilan Erän tatamilla 23.10. Lähes kaikki osallistujat olivat ensimmäistä kertaa kokeilemassa karatea.

Keinästen 7-henkinen karateperhe on tehnyt lajin eteen kaikkensa. Kai Keinänen ei kertomansa mukaan ole katsonut televisiota 20 vuoteen, sillä karateharrastus on vienyt kaiken vapaa-ajan. Asia ei ole muuttunut senkään jälkeen, kun hänestä tuli tyttärensä kokopäiväinen ammattivalmentaja.

Titan urheilu-uralle Olympiakomitean tuki on ollut ratkaiseva.

– Ilman lisätukea minulla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia edetä Tokion kesäolympialaisten karsintakisoihin. Nyt voin keskittyä täysillä treeneihin.

Titan mielestä karate on monipuolinen, nopeus- ja voimakeskeinen laji, joka sopii monelle. Omaksi vahvuudekseen Titta mainitsee taidon kuunnella kehoaan sekä kyvyn toimia kilpailutilanteissa.

– Ottelutilanteissa en ehkä erotu teknisesti, mutta minulla on hyvä pelisilmä ja osaan haistaa oikean hetken iskeä.

Tämä on helppo uskoa, kun näkee, millaisella vauhdilla Titan karatepotku lähtee.

Metsä Groupin viestinnän asiantuntija Minna Fagerlundin mielestä on ollut hienoa kokeilla erilaisia lajeja Olympiakomitean kumppaniohjelman myötä.

– Tuli hiki ja laji osoittautui yllättävän monipuoliseksi. Metsä Groupissa olemme kokeneet myös tosi tärkeäksi olla mukana Nuorelle siivet -kampanjassa. Tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että liikuntaharrastuksesta tulisi elämäntapa mahdollisimman monelle. Me tarvitsemme terveitä ja työkykyisiä työntekijöitä myös Metsä Groupissa. Liikkuminen vahvistaa nuoren itsetuntoa, joka puolestaan vaikuttaa kaikilla elämän osa-alueilla. Urheilu on tärkeää myös sosiaalisuuden vuoksi. Se ehkäisee yksin jäämistä ja syrjäytymistä. Yhteistyö Olympiakomitean kanssa on ollut todella sujuvaa ja mielekästä. Olemme saaneet sen myötä paljon yritysnäkyvyyttä varsinkin sosiaalisessa mediassa. Tärkeintä on kuitenkin, että olemme voineet osaltamme auttaa yhteiskuntaa, ei vain yrityksen toimintaa.