Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.11.2019 | Olympiakomitea

Sari Essayah talvikisojen 2026 koordinaatiokomission johtoon

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) on julkistanut kokoonpanon koordinaatiokomissiolle, jonka tehtävänä on tukea Milano – Cortinan 2026 talvikisojen organisaatiota.

Suomen Olympiakomitean hallituksen ja KOK:n jäsen Sari Essayah on nimitetty komission puheenjohtajaksi. Kilpakävelyn maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiaedustaja Essayah saa johdettavakseen komission, jonka kokoonpanossa on edustajat KOK:n jäsenistä ja olympiaurheilijoista sekä Kansainvälisestä Paralympiakomiteasta, kansainvälisistä lajiliitoista ja kansallisista olympiakomiteoista

Ryhmän kokoonpanossa ja tavoitteissa on KOK:n Agenda 2020:n mukaisesti huomioitu sukupuolten välinen tasa-arvo ja vastuullisuusnäkökulma, jota myös Essayah korostaa:

– On upea etuoikeus työskennellä tärkeässä hankkeessa tällaisen ryhmän kanssa. Tehtävämme on auttaa Milano – Cortinan kisaorganisaatiota järjestämään olympialaiset, jotka noudattavat kestävän kehityksen periaatteita ja aktivoivat koko yhteiskuntaa. Tiedän, että italialaiset ovat todella innoissaan tästä mahdollisuudesta, ja heidän energiansa motivoi koko ryhmäämme, Essayah sanoo.

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach korostaa koordinaatiokomission merkitystä Milano – Cortinan kisojen tavoitteiden saavuttamisessa.

– KOK:n Agenda 2020 painottaa kustannustehokkaita olympialaisia, jotka hyödyntävät olemassa olevia suorituspaikkoja. Sari Essayahin johtama koordinaatiokomissio tuo hankkeeseen erityisosaamista, jolla varmistetaan se, että hanke toteutuu KOK:n ja kisajärjestäjien tavoitteiden mukaisesti ja tapahtumasta tulee unohtumaton elämys niin urheilijoille kuin faneillekin, Bach toteaa.

Milanossa ja Cortinassa vuonna 2026 järjestettävien talviolympialaisten järjestelyt pääsevät täyteen vauhtiin tämän vuoden lopulla. Koordinaatiokomissio tekee kisajärjestäjien kanssa yhteistyötä koko seitsenvuotisen projektin ajan.

 

Lisätiedot:

Kansainvälinen Olympiakomitea, mediatoimisto, +41 21 621 6000, pressoffice@olympic.org, www.olympic.org

Sari Essayah, Suomen Olympiakomitean hallituksen ja KOK:n jäsen, p. +358 40 0252 999

 

KOK:n koordinaatiokomissio, talviolympialaiset 2026, Milano ja Cortina:

Puheenjohtaja:

Sari ESSAYAH (FIN)

KOK:n edustajat:

Richard L. CARRIÓN (PUR)

Tricia SMITH (CAN)

Jiri KEJVAL (CZE)

Daina GUDZINEVICIUTE (LTU)

Kee Heung LEE (KOR)

KOK:n urheilijaedustaja:

Kikkan RANDALL (USA)

Kansainvälisen lajiliittojen edustaja:

Jan DIJKEMA (NED) – ISU

Kansallisten olympiakomiteoiden edustaja:

Alejandro BLANCO (ESP)

Kansainvälisen Paralympiakomitean edustaja:

Marianna DAVIS (USA)