Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.11.2019 | Seuratoiminta

Nikulainen: Seuratoiminta on Suomen hyvinvoinnin moottori

Miten Suomen Olympiakomitea auttaa urheiluseuroja tulevaisuudessa – Strategia 2024

Suomen Olympiakomitean Lisää liikettä -yksikön johtaja Pekka Nikulainen avasi Suomen Olympiakomitean tulevaa strategiaa 2024 urheiluseurojen päätoimisille työntekijöille 12.11.2019. Ensimmäistä kertaa järjestettävään päätoimisten päivään oli kokoontunut verkostoitumaan yli 140 päätoimista työntekijää seuroista ympäri Suomen.

-Seuratoiminta on Suomen hyvinvoinnin moottori. Keskeinen kysymys strategian päivityksessä on ollut, miten Olympiakomitea auttaa seuroja tulevaisuudessa. Näin suunnistustaustani takia kuvailen, että olemme menossa oikeaan suuntaan ja tulleet oikealle rastille, Nikulainen totesi.

Suomen Olympiakomitean uudessa strategiassa 2024 on kaksi päätavoitetta: seurojen jäsenmäärän kasvattaminen sekä huippu-urheilun menestys. Molempiin vaikuttaa keskeisesti digitalisaatio ja sen hyödyntäminen tarkoituksenmukaisesti. Erityisesti Nikulainen puhui päätoimisille seurojen jäsenmäärän kasvattamisesta.

-Jotta jäsenmäärä kasvaa tulee johtamisen vahvistua ja laatu parantua. Tavoitteena on, että seuratoiminta mahdollistaa kasvamisen urheilijaksi ja liikunnalliseen elämäntapaan.

-Lisäksi päätoimisten työntekijöiden ja ammattiurheilijoiden määrät kasvavat vapaaehtoistoimijoiden rinnalla.

Strategiassa on ensimmäistä kertaa kirjattu määrällisiä tavoitteita jäsenmäärän kasvattamiseen: seurojen jäsenmäärä kasvaa 2%/vuodessa (nyt 1,2 miljoonaa), tähtiseurojen määrä kasvaa 800:aan (nyt 550), urheiluun uusia ammattilaisia 3000 (nyt 5000) vuoteen 2024 mennessä.

-Mitä tämä kaikki voisi tarkoittaa sinun seurasi näkökulmasta? Nikulainen kysyi päätoimisilta.

-Miksei jokainen suomalainen voisi olla urheiluseuran jäsen, hän innostui.

Nikulainen alleviivasi, että tärkeintä strategian toteuttamisessa on yhteistyö ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

-Erilaiset verkostot ja tapaamiset ovat yhteistyön keskiössä. Tämän päätoimisten päivän kaltaisia tilaisuuksia tulee lisää. Hyviä toimintoja ja kampanjoita kuten urheiluakatemiatoiminta, harrastaminen koulupäivän aikana tai Lasten Liike edistetään edelleen voimakkaasti.

Suomen Olympiakomitean strategia 2024 esitetään hyväksyttäväksi järjestön vuosikokoukselle 23.11.2019.

Seurojen tulevaisuus, Pekka Nikulaisen esitys päätoimisten päivässä 12.11.2019