Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.11.2019 | Olympiakomitea

Kokemuksia Nordic International Leadership Education ohjelmasta, osa 1: Sukellus ihmismielen syövereihin

Nordic International Leadership Education (NILE) -koulutusohjelmassa on mukana viisi urheiluvaikuttajaa jokaisesta osallistuvasta maasta: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Hollanti. Noin vuoden kestävässä ohjelmassa keskitytään henkilökohtaisten johtamis- ja viestintätaitojen kehittämiseen, luodaan uusia verkostoja sekä otetaan ensimmäiset askeleet jokaisen omassa kansainvälisessä urasuunnitelmassa. 

Suomen osallistujat jakavat kokemuksiaan koulutuksen kuluessa – Tennisliiton viestintäpäällikkö Jarno Tiusanen jakaa ensimmäisenä kokemuksiaan. Koulutusohjelman ensimmäinen yhteinen seminaari pidettiin Espoon Hanasaaressa 17.-18.11.2019. 

Jarnon ajatuksia NILE:n ensimmäisestä seminaarista

Ensimmäinen yhteinen seminaarimme on nyt takana – eli yhteinen matkamme kohti kansainvälisiä urheilujohtamisen polkuja on alkanut. 

Espoon Hanasaaren kongressihotellin käytävillä kuului iloinen ja aktiivinen puheensorina heti ensimmäisenä yhteisenä koulutuspäivänä. Osallistujat Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Hollannista ja Suomesta tapasivat ensimmäistä kertaa – uusien verkostojen luominen käynnistyi siis välittömästi. Osallistujien joukossa on eri alojen ja lajien osaamistamutta osallistujilla on yksi yhteinen tavoite: halu kehittyä ja yltää kansainvälisiin vaikuttaja-asemiin.


Ensimmäisen seminaarin pääteemana oli sukeltaa ihmismielen syövereihin: kuka olen, keitä olette ja kuinka vaikutamme toisiimme? Aiheeseen ryhmän johdatti NILE:n pääkouluttajana toimiva True North Consultingin Richard B Stephenson. Ennen seminaaria oli jokaisen osallistujan tehtävä Interpersonal Dynamics Inventory (IDI) -testi. Testi kertoo ihmisten käyttäytymismalleista: kuinka koet itsesikuinka muut sinut kokevat ja kuinka mukautumiskykyinen olet.

Kahden päivän ajan opimme paljon itsestämme ja meitä ympäröivistä ihmisistä. Viestintä-, markkinointi- ja myyntityötä tehneenä ovat erilaiset testit tulleet tutuiksiVaarana ovat liialliset yleistykset, mutta kuitenkin joka kerta näistä saa valtavasti irti. Tällä kertaa nostaisin esille seuraavat kolme asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä vuorovaikutuksesta: 

  1. Kuuntelemisen taito 
  2. Nonverbaalinen viestintä – esimerkiksi katsekontakti, ilmeet, kehonasennot ja äänensävy 
  3. Tunne yleisösi – olemme erilaisia, joten itsesi ja yleisösi tunteminen on onnistumisen avain hyvään vuorovaikutukseen 

Vuorovaikutustaidot. Siitähän johtamisessa on paljolti kyse. On tärkeää ymmärtää omat toiminta- ja käyttäytymismallinsa – omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Kaiken hektisyyden keskellä on välillä hyvä pysähtyä ja miettiä omaa käyttäytymistään. Suosittelen kaikille. 

 

NILE-koulutusohjelmassa on nyt vuorossa etäjakso, jolloin osallistujat reflektoivat oppimaansa sekä tekevät etätehtäviä. Seuraava yhteinen jakso on luvassa Sveitsin Lausannessa 4.-6.2.2020. 

Lue lisää aiheesta