Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.11.2019 | Olympiakomitea

Tasa-arvosuosituksia kilpailutapahtuman järjestämiseen

Olympiakomitea on koonnut tasa-arvosuosituksia kilpailutapahtumien järjestämiseen. Suositukset tarjoavat  konkreettisia välineitä tapahtumien suunnitteluun ja niiden viestintään tasa-arvon näkökulmasta.

Tasa-arvosuositukset kilpailutapahtuman järjestämiseen löydät täältä >>

 

 Urheilutapahtumat, joissa tasa-arvoon liittyvät näkökohdat on huomioitu, edistävät tapahtumien saavutettavuutta kaikille, purkavat sukupuoliin liittyviä stereotypioita ja voivat lisätä tietoisuutta eriarvoisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Lisäksi ne toimivat hyvinä esimerkkeinä muille kilpailutapahtumille, kasvattavat myös naisten urheilun merkitystä ja voivat lisätä sen kaupallista kannattavuutta.

– Suositusten kokoaminen oli yksi osa yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo-ohjelmaamme. Toivon, että suosituksista on konkreettista hyötyä lajiliitoille ja seuroille tapahtumia järjestäessä. Tasa-arvonäkökulmat tulisi huomioida luonnollisena osana kilpailutapahtumien järjestämistä, sanoo Olympiakomitean vastuullisuuspäällikkö Elina Laine.

Lue lisää aiheesta