Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.11.2019 | Olympiakomitea

Painonnostajat Eero Retulainen ja Saara Leskinen Olympiakomitean kumppanitreeneissä 

Painonnostotreeniä jumppakepeillä? Kyllä vain. 

– Tekniikka ensin ja sitten vasta rautaa lisää. Ilman hyvää tekniikkaa rauta ei nouse. Samalla varmistetaan liikkeen turvallisuus, kuului Eero Retulaisen ohje 20 osallistujalle Aava Virta Studiolla Helsingin Kampissa 27.11. järjestetyissä kumppanitreeneissä. 

Treeneissä kansainvälisen tason painonnostajat Eero Retulainen ja Saara Leskinen kävivät vaihe vaiheelta läpi painonnoston liikeradat. Tunnin aikana kävi hyvin ilmi, miten kokonaisvaltaisesta lajista on kysymys. Painonnostossa tarvitaan kaikkia lihaksiajotta saadaan tanko painoineen lattiasta ylös suorille käsille. 

Sekä Eerolla että Saaralla on tähtäimessä kisapaikat Tokion olympialaisiinEdessä ovat vielä 2-3 karsintakisat. Hiljattain Turusta Helsinkiin muuttaneella pariskunnalla on urheilun lisäksi omat päivätyönsä.

– Onneksi meillä on joustavat työnantajat. Laji on sekä Suomessa että muualla maailmassa sellainen, että siinä ei myöskään pyöri palkintorahoja kuten tenniksessä tai golfissa, Eero toteaa.  

Saaran tie punttisalille on kulkenut voimisteluharrastuksen ja crossfitin kautta.

– Kun lopetin voimistelun, surin aluksi, että kaikki työ on mennyt hukkaan. Mutta painonnostossa on ollut hienoa kokea konkreettinen kehittyminen. Voimistelussa oli joskus vaikea hahmottaa, onko edistynyt vai ei. Painonnostossa se on aika selväätanko joko nousee tai sitten eiKun nostaa isot raudat ja se tuntuu helpolta, fiilis onnistuneen noston jälkeen on todella koukuttava. Olen niin iloinen, että olen saanut urheilun takaisin elämääni, Saara kertoo.  

Saara ja Eero kertovat treenaavansa salilla, jossa valtaosa on aloittanut harrastuksen yli 40-vuotiaana. Useimmat heistä harjoittelevat pitääkseen itsensä työkykyisinä. Saaran ja Eeron mielestä lajin voi aloittakuka tahansa, mies tai nainen, nuori tai vanha

– Vastukset voi säätää itse oman kunnon mukaan. Osaava valmennus pitää huolen siitä, että liikeradat ja painomäärät menevät oikein. 

Viking Linen myyntipäällikkö Sari Wäck on osallistunut myös aikaisemmin Olympiakomitean kumppanitreeneihin.

– Nämä ovat hienoja mahdollisuuksia tutustua uusiin lajeihin ja toisiin kumppaneihin. Viking Linen pitkäaikainen yhteistyö Olympiakomitean kanssa on sisältänyt mm. erilaisia kampanjoita ja urheiluväen risteilyjä Tukholmaan ja TallinnaanTämän vuoden valtakunnallinen sporttikampanja urheiluseuroille oli jälleen onnistunut. Järjestimme kilpailun, jonka ideana oli saada seurat kertomaan omasta yhteishengestäänmiten se on saatu aikaan ja miten yhteishenki näkyyKilpailuun tuli paljon hakemuksia, ja voittajaseura sai palkinnoksi 50 hengen risteilypaketin. Viking Line on vahvasti mukana suomalaisessa urheilussa ja valtakunnallisena toimijana Olympiakomitea on meille tärkeä markkinointikumppani, Wäck kiittelee.