Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.11.2019 | Huippu-urheilu

Valmentaja Mikko Wendelin on menehtynyt

Paralumilautailun päävalmentaja menehtyi eilen äkilliseen sairaskohtaukseen Pyhätunturilla.

Paralumilautailun päävalmentaja ja Matti Suur-Hamarin henkilökohtainen valmentaja Mikko Wendelin (s. 1978) on menehtynyt eilen Pyhätunturilla äkilliseen sauraskohtaukseen. Wendelin oli Pyhätunturilla joukkueensa kanssa valmistautumassa ensi viikolla pidettäviin paralumilautailun maailmancupin kilpailuihin.

Wendelin teki paralumilautailun eteen pioneerityötä ja oli yksi merkittävimmistä lajin kehittäjistä. Hän saavutti Martti Suur-Hamarin kanssa muun muassa paralympiakultaa ja -pronssia, MM-mitaleita sekä X Games -kullan. Mikko Wendelin teki myös merkittävän uran lumilautacrossissa ja pujottelulajeissa, joissa hän teki pitkän uran voittaen lukuisia Suomen-mestaruuksia ja keräten myös kansainvälistä menestystä.

Suomen Olympiakomitea ottaa osaa omaisten suruun.